Commentaar

gezin

Opeens zijn er niet genoeg baby’s

Er worden te weinig kinderen geboren. Dit leidt tot grote problemen. Laten we als christenen de kinderzegen met vreugde ontvangen.

Wereldbeeld, Cultuur en Maatschappij

De sportzomer van dit jaar en discipline

Komende sportzomer heeft weer veel te bieden. Talloze sporters gaan voor goud door een strenge discipline. Ze houden ons een spiegel voor.

gezin

Het gezin van God

Het gezin is als een hoeksteen: onmisbaar. De christelijke gemeente is ook een gezin. Laten we elkaar en elkaars lasten samen dragen.

gezin

Wat doen we met het gezin?

Tijdens de Internationale Dag van het Gezin was veel aandacht voor het klimaat. Laten we het gezin echter als zodanig koesteren.

Wereldbeeld, Cultuur en Maatschappij

Bevrijd worden van jezelf

Wie kent niet de worsteling met gevoelens van onzekerheid? Kijken naar Christus bevrijdt ons van dit ongezonde bezig zijn met onszelf.

Wereldbeeld, Cultuur en Maatschappij

Zijn wij nog wel profeten voor elkaar?

Wat mensen gewoon zijn gaan vinden, ervaren profeten als ongewoon. Zij moeten het volk dan terechtwijzen. Die taak heeft iedere christen.

huwelijk

Wat is Bijbels verantwoorde seksualiteit?

Wat mag wel en niet bij seksualiteit? De Bijbel geeft een duidelijk grondpatroon. Lichamelijke eenwording die leven gevend kan zijn.

seksueel misbruik

Het hele dorp wist het

Seksueel misbruik is een groot kwaad. Daar is vrijwel iedereen het wel over eens. Maar hoe doorbreken we het?

Genderideologie

Zondagschoolpolitie staat weer op de agenda

De Kamer wil de ‘zondagschoolpolitie’ alsnog invoeren. Wat betekent dit voor christenen? Laten we vrij uitkomen voor het Evangelie.

seksueel misbruik

Achter elke verslaving schuilt een leegte

Wat moet je doen als je verslaafd bent aan porno of zelfbevrediging? Onder elke verslaving zit een onrustig hart dat wegvlucht voor

Genderideologie

Keert het tij zich tegen transactivisten?

Het zijn niet zulke goede weken voor transactivisten in Nederland en daarbuiten. Zijn het tekenen van een veranderend tij?