Artikelen over wereldbeeld, cultuur en maatschappij

Serie

DE ONTHEILIGING VAN DE MENS – Deel 3

De mens heeft zichzelf ontmenselijkt. Hoe krijgt de mens zijn waardigheid weer terug? Alleen daar waar mensen God gaan aanbidden.

Serie

DE ONTHEILIGING VAN DE MENS – Deel 2

De ontheiliging van de mens is vandaag vooral zichtbaar rond het levensbegin (seksualiteit) en het levenseinde. Gaat die verschuiving per ongeluk?

Commentaar

Bevrijd worden van jezelf

Wie kent niet de worsteling met gevoelens van onzekerheid? Kijken naar Christus bevrijdt ons van dit ongezonde bezig zijn met onszelf.

Commentaar

Zijn wij nog wel profeten voor elkaar?

Wat mensen gewoon zijn gaan vinden, ervaren profeten als ongewoon. Zij moeten het volk dan terechtwijzen. Die taak heeft iedere christen.

Commentaar

Achter elke verslaving schuilt een leegte

Wat moet je doen als je verslaafd bent aan porno of zelfbevrediging? Onder elke verslaving zit een onrustig hart dat wegvlucht voor

Uitgelicht

Gezinnen kunnen samen een dorp worden

Uiteenvallende gezinnen voorkom je niet door een ouderschapscursus. We moeten weer gemeenschappen bouwen die samen een dorpje vormen.

Commentaar

Taylor Swift, slaaf van succes en geld

Taylor Swift komt van de Biblebelt. Haar leven is een waarschuwing dat ‘succes’ en ‘geld’ ook ‘Bijbelgetrouwe’ gezinnen kan verleiden.

Recensie

De weg vooruit is de weg terug

We zijn als samenleving het spoor bijster. Herculus moet in een Griekse mythe kiezen tussen Deugd en Ondeugd. We moeten terug naar