Faust: “Als gezinnen niet winnen, houden ze op te bestaan”

Katy Faust_Them Before Us_CNEnews
Leestijd: < 1 minuut

Kinderrechtenactiviste Katy Faust ziet kinderen lijden. Reproductieve technologieën en open huwelijken maken hen tot slachtoffers van de verlangens van volwassenen. “Al deze objectivering van kinderen is fundamenteel een belediging van God.”

CNE ging met Katy Faust in gesprek, tijdens de Conferentie van Casablanca in Rome. Als oprichter van non-profit kinderrechtenorganisatie Them Before Us is het haar strijd om te zorgen dat elk kind een vader en een moeder nodig heeft.

Ze stelt dat we nu aan de kindertijd sleutelen op een manier zoals we dat nog nooit hebben gedaan. Dit betekent dat we specifieke kinderrechten moeten formuleren waar voorgaande generaties nooit aan hebben gedacht.

Them Before Us strijdt door verhalen te delen over mensen die zonder moeder of vader zijn grootgebracht (bijv. door scheiding), of die door draagmoederschap of door een donor zijn verwekt. Statistieken en goed beargumenteerde visies kunnen volgens Faust een belangrijke bijdrage leveren. Maar, stelt ze: “De realiteit is dat niets van dit alles de overtuigingskracht van het verhaal kan onderstrepen”. Verhalen geven je iemand om voor te vechten.

Faust hoort ontzettend veel verhalen van mensen die beschadigd zijn in hun jeugd, door het gebrek aan een vader of moeder. Een belangrijke oorzaak hiervan is de veranderde visie op het huwelijk. Het huwelijk is er tegenwoordig voor bedoeld volwassenen gelukkig te maken. Als dat niet langer lukt, houdt het huwelijk op. De uitholling van het huwelijk gaat meestal samen op met het toelaten van allerlei bevruchtingstechnieken.

Ook interessant

Transgender voornaamwoorden gebruiken?

Rosaria Butterfield belijdt openlijk schuld over haar gebruik van transgender voornaamwoorden. We mogen de leugen niet voeden door hierin mee te doen.