SGP in actie tegen LHBT-lesmateriaal

Perspectief_Thieme Meulenhoff-kopie
Leestijd: < 1 minuut

Roelof Bisschop (SGP) heeft de minister gevraagd actie te ondernemen tegen LHBT-lesmateriaal, zo meldt Cvandaag. In de methode Perspectief van ThiemeMeulenhoff staan vragen als ‘Hoe komt het, denk je, dat je heteroseksueel bent?’ of ‘Waarom loop je met je heteroseksualiteit te koop?’. Volgens Bisschop wordt de indruk gewekt dat “heteroseksualiteit een afwijkende keuze is”.

Screenshot van de gewraakte les

De bedoeling van deze opdracht is dat leerlingen zich verplaatsen in de situatie van minderheden. Bisschop vindt de doelstelling goed, maar “leerlingen, zeker als ze in een kwetsbare fase zitten, help je niet met onderwijs waarin de wereld op z’n kop wordt gezet”.

De actiegroep Gezin in Gevaar schrijft dat ministers graag meer ‘LHBT-propaganda’ in lesboeken willen. Ze willen graag meer ruimte voor ‘seksuele diversiteit’.

Kent u meer voorbeelden? Mail de redactie.

Ook interessant

Transtrein voor tieners

Er zijn niet-christelijke mensen die kritisch durven kijken naar de genderideologie. De Amerikaanse Abigail Shrier is er een van. Ze schreef een