Kerkgebouwen in regenboogkleuren

96feb43a-0616-3339-842f-dda373dd650b
Leestijd: < 1 minuut

De periode van 30 juli tot en met 7 augustus is uitgeroepen tot Prideweek. Hoogtepunt van deze week is de decadente Gay Parade door de grachten van Amsterdam. Een van de acties tijdens deze week is het verlichten van drie belangrijke kerkgebouwen in de kleuren van de regenboogvlag. Het gaat om de Westerkerk in Amsterdam, de Domkerk in Utrecht en de Dominicanenkerk in Zwolle. Hoewel dit een actie is van een omroep, KRO-NCRV, is het duidelijk dat de kerken zelf ook actief participeren. Het getuigenis dat deze kerken willen afgeven is daarmee droevig anders dan het getuigenis van de Bijbel zelf. Immers, wat de regenboog werkelijk zegt is geheel anders dan wat de regenboogvlag ervan maakt.

Ds. M. Klaassen hield onlangs een preek over het thema ‘God en de regenboog’, naar aanleiding van het zevende gebod. Klik hier om deze dienst te beluisteren.

Jacques Brunt hield eind 2021 een lezing over de regenboog: De Liefde achter de regenboog. Klik hier om de lezing te beluisteren.

In een commentaar dat vorig jaar op onze website verscheen, gaat ds. M. Van Reenen in op de regenboog: tegenwoordig verminkt als symbool van de lhbti-ideologie, maar ondanks dat blijft de echte regenboog onaangetast het teken van Gods trouw.


Gepubliceerd: 05-08-2022

Ook interessant