Nieuws: Coming Out Day, conversieverbod, OneLove-band

Aanbieding_koffertje_Tweede_Kamer_Prinsjesdag_2015_07_2021-03-19-112622
Leestijd: 2 minuten

11 oktober is Coming Out Day

Coming Out Day wordt Sinds 1988 wordt 11 oktober jaarlijks als Coming Out Day bestempeld. Ook dit jaar laten organisaties de dag niet ongemerkt voorbijgaan. Hiermee willen ze steun betuigen aan mensen die worstelen met hun ‘geaardheid’ of identiteit. Het woord ‘Coming Out’ is gerelateerd aan het moment dat iemand er voor het eerst openlijk voor uitkomt dat hij/zij andere gevoelens heeft.

Ter illustratie enkele activiteiten:

  • Amstelveen hangt vlaggen op in het stadscentrum en beeldschermen met regenbooguitingen; diverse gebouwen zijn verlicht en er is een bijeenkomst. De dag wordt georganiseerd door de gemeente en de politie.
  • Rhenen liet de regenboogvlag wapperen. SGP-fractievoorzitter Van der Tang hekelde het besluit: We hangen geen Israëlvlag op, maar wel een regenboogvlag. “Men bekent kleur door bij de ene ideologische tegenstelling wél een statement af te geven en bij de andere niet. Om neutraliteit tot uiting te brengen zullen we vast moeten houden aan de Nederlandse vlag.”
  • Zes partijen in de Tweede Kamer dienden een wetsvoorstel in om homoconversietherapie strafbaar te stellen. Handelingen die gericht zijn op het veranderen van iemands seksuele geaardheid zouden gestraft moeten worden met maximaal een jaar cel of €22.500,- boete.
  • De Onderwijsboulevard in Den Bosch was ook vol activiteiten: een kleurrijke vlag samenstellen, er was een bus vol seksuele voorlichting, een documentaire en er waren mensen om mee in gesprek te gaan.
  • Enzovoorts.

KNVB: OneLove-band wordt eigen keuze

De KNVB roept voetbalclubs er niet meer actief toe op om mee te doen met de OneLove-campagne, zo meldt de NOS. Dit besluit maakte zij woensdag bekend. Dit betekent dat clubs of spelers zelf bepalen of zij die band om hun arm dragen. De campagne is bedoeld om racisme en discriminatie te bestrijden, maar richt zich vooral op de rechten van ‘LHBT’ers’.

Vorig jaar barstte er discussie los rond de armband. De aanvoerders van Feyenoord en Excelsior weigerden toen de OneLove-band te dragen. Thijs Smeenk, die opkomt voor ‘homo-acceptatie’ in de sport, stelt dat er meer agressie en weerstand komt vanuit de samenleving dan een paar jaar geleden. Volgens hem zijn omringende landen ons voorbij gesneld op het gebied van ‘homo-acceptatie’.

Ook interessant

SGP in actie tegen LHBT-lesmateriaal

Roelof Bisschop (SGP) heeft de minister gevraagd actie te ondernemen tegen LHBT-lesmateriaal. In de methode Perspectief staat een vraag als ‘Hoe komt

Nieuws week 40

Volgens Bisschop is er sprake van Neokolonialisme in het Afrikabeleid; Wijdekerk-dag helemaal volgeboekt.