Nieuws week 40

Afrikaanse families tonen het belang van de gemeenschap. Bron: Freepik.
Leestijd: < 1 minuut

SGP botst met minister over Afrikastrategie

Tijdens een debat over (ontwikkelings)samenwerking met Afrika op 5 oktober was dhr. Bisschop (SGP) het duidelijk oneens met minister Schreinemacher. Hierover schrijft het Reformatorisch Dagblad. De handelsrelaties met het Afrikaanse continent worden gebruikt om de progressieve westerse seksuele rechten te promoten. Volgens de minister vallen deze onder de universele waarden; deze zijn niet onderhandelbaar. Bisschop stelde hiertegen dat deze waarden niet universeel zijn. Universele waarden zijn bijvoorbeeld de mensenrechten. Maar “in Afrikaanse landen staan traditionele familiewaarden in hoog aanzien.” Het promoten van homoseksualiteit en ‘homohuwelijken’ lijkt op “ideologisch kolonialisme”, niet op handel en samenwerking op basis van gelijkheid.

De minister sloot af met de conclusie dat dhr. Bisschop het hierin kennelijk oneens was met het kabinet.

Wijdekerk-dag is helemaal volgeboekt

Zaterdag 7 oktober organiseert Wijdekerk de 7e Wijdekerk-dag. Deze organisatie die LHBT-acceptatie binnen de kerk promoot heeft hiermee door de jaren heen een eigen podium gecreëerd om de boodschap door te geven dat ‘God liefde is’ en dat ‘iedereen mag zijn wie hij is’. Een gezin vertelt hoe het is als een gezinslid ‘uit de kast’ komt. Ook worden er workshops gedaan waarin gesproken wordt over ‘wie is God eigenlijk’ en waarin een ‘transgender’ haar ervaringen deelt.

Ook interessant

SGP in actie tegen LHBT-lesmateriaal

Roelof Bisschop (SGP) heeft de minister gevraagd actie te ondernemen tegen LHBT-lesmateriaal. In de methode Perspectief staat een vraag als ‘Hoe komt