Oproep Nederlandse bisschoppen tegen genderideologie

jomarc-cala-CBCs07yV7j8-unsplash
Leestijd: < 1 minuut

Nederlandse bisschoppen hebben zich in een openbare brief uitgesproken richting de regering om, met het oog op de verkiezingen, het goede voor alle burgers te zoeken. Ook over de genderideologie maken ze zich zorgen.

Ze schrijven: “In alle sectoren van de samenleving wordt momenteel de meest vérgaande gendertheorie op grote schaal doorgevoerd. Deze gendertheorie veronderstelt dat de sociale rol van het man- of vrouw-zijn (het gender) volledig van het biologisch geslacht kan worden losgekoppeld. Het is duidelijk dat de genderrol onder invloed van sociale, economische en culturele factoren veranderingen kan ondergaan. Er zijn echter constante elementen in de genderrol die uit het biologische geslacht voortvloeien. Deze vloeien ook voort uit het wezen van de menselijke persoon, omdat het lichaam een essentiële dimensie van de mens is. Deze constante elementen zijn de wederzijdse door God gewilde complementariteit tussen man en vrouw, het huwelijk, dat alleen tussen een man en een vrouw mogelijk is, alsook het vaderschap en moederschap. Daarom is een totale ontkoppeling van de genderrol en het biologische geslacht niet mogelijk. Paus Franciscus zegt hierover: “Het is onloochenbaar dat het biologisch geslacht (sekse) en de maatschappelijke culturele rol van het geslacht (gender) wel valt te onderscheiden, maar niet te scheiden van elkaar” (Amoris Laetitia 2016, nr. 56).”

Ook interessant

Nieuws week 40

Volgens Bisschop is er sprake van Neokolonialisme in het Afrikabeleid; Wijdekerk-dag helemaal volgeboekt.

SGP in actie tegen LHBT-lesmateriaal

Roelof Bisschop (SGP) heeft de minister gevraagd actie te ondernemen tegen LHBT-lesmateriaal. In de methode Perspectief staat een vraag als ‘Hoe komt