Politiek moet beslissen over geslacht X

Genderneutraal
Leestijd: < 1 minuut

Het is in Nederland al mogelijk om je geslacht aan te passen, maar dit geldt nog niet voor mensen die zich ‘non-binair’ noemen, aldus het Reformatorisch Dagblad. De rechtbank in Den Haag deed de uitspraak dat hier sprake is van een “ongeoorloofd onderscheid tussen binaire en non-binaire transgenderpersonen”. Volgens de rechtbank moet er een mogelijkheid komen voor mensen om zich met een andere geslachtsaanduiding te laten registreren (bijv. ‘X’). De mogelijkheid om een X op geboorteakte of paspoort te plaatsen, vraagt ook om aanpassing van veel andere wetten. Volgens de rechter ligt hier een taak voor de politiek. Met deze uitspraak geeft de rechter aan de politiek de opdracht en tijd om de nodige aanpassingen in de wet te doen.

Ook interessant

Nieuws week 40

Volgens Bisschop is er sprake van Neokolonialisme in het Afrikabeleid; Wijdekerk-dag helemaal volgeboekt.

SGP in actie tegen LHBT-lesmateriaal

Roelof Bisschop (SGP) heeft de minister gevraagd actie te ondernemen tegen LHBT-lesmateriaal. In de methode Perspectief staat een vraag als ‘Hoe komt