Straatevangelist in gesprek met lhbt-stel

P1080531
Leestijd: 2 minuten

Hoe hoort een christen aan andersdenkenden Bijbelse waarheden duidelijk te maken? Zoals Jezus dat deed: vrijmoedig en duidelijk, maar ook liefdevol en zonder de ander te veroordelen. Ook voor evangelisten is zo’n houding belangrijk. Een straatevangelist deelt zijn ervaring.

„Er kwam een LHBT-stel naar me toe. Ze vroegen me of ik vond dat ‘LHBT’ verkeerd was. Ik antwoorde: „De echte vraag waar het om gaat is: wat is waarheid?” Die reactie verraste het stel. Ze bleven luisteren. Ik legde uit.

Is waarheid iets relatiefs? Is de waarheid wat jij wil dat het is? Is de waarheid afhankelijk van een persoonlijke voorkeur? Of is de waarheid iets objectiefs? Iets dat waar is en blijft, ongeacht wat jij en ik er van vinden of willen geloven?

Om te weten of iets waar of onwaar is, of iets goed of fout is, moeten we te rade gaan bij een bron buiten onszelf. Want onze eigen meningen over moraliteit en waarheid zijn niets meer dan wat wij wensen. We moeten dus een bron raadplegen die buiten onze verschillende meningen, opvattingen en wensen om bestaat. Die bron is God. Alleen als Hij bestaat en tot ons gesproken heeft, kunnen we het antwoord op onze vragen te weten komen. Alleen dan weten we wat goed en fout is.

En als je gelooft dat God de basis van de waarheid is, dan moet je zeggen: LHBT is verkeerd, omdat God dat in de Bijbel zegt. Wie zijn wij mensen dan om daarover te discussiëren?

Als er geen God zou zijn die ons vertelt wat goed en fout is, doe dan gewoon waar je zin in hebt. Dan maakt het helemaal niets uit. Want dan bestaat er blijkbaar geen goed en geen kwaad. Maar als iemand je dan berooft, kun je ook niet klagen, want als er geen goed of kwaad bestaat, is een beroving ook geen kwaad.

Het stel luisterde aandachtig en stelde veel vragen. Ze voelden zich niet veroordeeld, en zo kwam er de mogelijkheid om ze het Evangelie uit te leggen.”


Gepubliceerd: 07-01-2021

Ook interessant

God: geen man maar een Man

Hoe moet je naar God verwijzen? Met het woord ”Hij”, of ”hij”, of nog weer anders? Voor veel christenen is dat geen

Bijbels antwoord voor man en vrouw en kind

Voor kerk en samenleving is een goede kijk op het huwelijk, seksualiteit, man/vrouw en dergelijke onmisbaar. Helaas staat de dominante visie in