Gaat de omstreden transgenderwet er nog komen?

Aanbieding_koffertje_Tweede_Kamer_Prinsjesdag_2015_07_2021-03-19-112622
Leestijd: < 1 minuut

Het demissionaire kabinet-Rutte IV moet de transgenderwet van tafel halen, vindt NSC. De partij komt binnenkort met een motie daarover. Die lijkt te kunnen rekenen op een Kamermeerderheid, aldus het Reformatorisch Dagblad.

Transgenderwet
Volgens het wetsvoorstel zouden burgers hun geslachtsregistratie aan kunnen passen door een aanvraag te doen bij de burgerlijke stand. Onder de 16 jaar zou het mogelijk moeten worden met een verklaring van de rechter. De campagne van Gendertwijfel leidde er in september 2022 toe dat verschillende Kamerfracties vragen gingen stellen, in plaats van ermee in te stemmen. De NSC heeft tijdens een debat hierover, afgelopen woensdag, aangegeven de stekker uit deze wet te willen trekken. Desnoods zal hiervoor een motie worden ingediend. Volgens kamerlid Van Vroonhoven kleven er teveel nadelen en risico’s aan de wet. Tegelijkertijd is ze niet tegen het fenomeen ‘geslachtsverandering’. Maar vanwege de risico’s moeten we het niet te makkelijk willen maken.

Meerouderschap
Tijdens dit debat werd ook gesproken over de mogelijkheid dat een kind meer dan twee gezaghebbende ouders heeft. Volgens minister Weerwind is dit nodig omdat er steeds meer verschillende gezinsvormen komen. Hij hoopt begin 2025 met een uitgewerkt wetsvoorstel te komen. NSC en PVV hebben al aangegeven tegen te zijn. “Het lost niks op” en “we moeten het niet ingewikkelder maken dan het is”, tekende de NOS op. Voorstanders van deze wet stellen dat de politiek ingehaald zal gaan worden door de realiteit.

Ook interessant

(Scheppings)orde omvergeworpen

Voorzeker, de fundamenten worden omvergehaald! Wat kan de rechtvaardige dan doen?Psalm 11:3 Psalm 11 is geschreven toen David intens vervolgd werd door

boek

Recensie: Sprookjesboek

René Erwich, hoogleraar praktische theologie, en Almatine Leene, predikant in de GKv, vatten een paar jaar geleden het plan op om de