Week van de lentekriebels doet stof opwaaien

Bron: Uitzending Ongehoord Nederland
Leestijd: < 1 minuut

Hoewel de ‘week van de lentekriebels’ dit jaar inhoudelijk weinig reacties opriep, was er over het fenomeen zelf genoeg te doen. De hoofdredactie van het RD stelde dat ouders hiermee huiswerk krijgen. De taak om seksuele voorlichting te geven licht in de eerste plaats bij hen.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer stelde D66 dat deze Week niet schadelijk is voor kinderen en misbruik voorkomt. De SGP en PVV stelden hier tegenover dat bezorgdheid iets anders is dan het hebben van extreme ideeën. Kinderen moeten daarbij ook gewoon kind kunnen zijn.

Ongehoord Nederland sprak o.a. met Hugo Bos (Gezin in Gevaar) over de week van de lentekriebels. Er werd opgemerkt dat kinderen al informatie krijgen over seks, homofilie en transgenders, terwijl ze nog moeten beginnen met leren lezen. Dergelijk commentaar komt ook van De Andere Krant, die van Rutgers geen reactie ontving na vragen over de ophef.

Er waren ook nog andere lentekriebels. Op slinkse wijze werd geprobeerd het woord ‘moeder’ in het geboorteregister te vervangen door ‘ouder uit wie het kind geboren is’. Demissionair minister Hugo de Jonge zette hier een ferme streep doorheen, nadat André Flach (SGP) hierover aan de bel trok.

Ook interessant

SGP in actie tegen LHBT-lesmateriaal

Roelof Bisschop (SGP) heeft de minister gevraagd actie te ondernemen tegen LHBT-lesmateriaal. In de methode Perspectief staat een vraag als ‘Hoe komt

Commentaar: Bi-zonder

Wat doet de B van Bi in het rijtje LHBTI? De Bijbel kan je bevrijden van dit ‘etiket’.