Je bekijkt nu Interview met Carl Trueman gepubliceerd

Interview met Carl Trueman gepubliceerd

Leestijd: < 1 minuut

In het oude Griekenland kunnen we zomaar homoseksueel gedrag tegenkomen. Niemand zei toen echter: “Ik ben homo”. Maar als in onze tijd iemand zegt: “ik ben homo”, dan gaat het niet over wat iemand gedáán heeft, maar over wat hij voélt.

We leven in een Vreemde, Nieuwe Wereld. Heel veel zaken die altijd vanzelfsprekend waren, gaan volledig op z’n kop. Velen vragen zich af waar het met de wereld naartoe gaat. Carl Trueman heeft een uitgebreide studie gedaan naar de ontwikkeling van de cultuur door de tijd heen, om beter te begrijpen waar de huidige ontwikkelingen vandaan komen. Bijbels Beraad MV heeft zijn boek laten vertalen. Nu zijn we ook in gesprek gegaan met Trueman. Dit gesprek willen we graag met u delen.