Toespraak ds. Latzel in Nederland

Schermafbeelding 2020-12-29 om 13.45.25
Leestijd: < 1 minuut

Op 3 september 2020 heeft ds. O. Latzel gesproken tijdens een besloten studiedag in Amerongen. Deze studiedag is gehouden ter voorbereiding op de presentatie van de plannen van Bijbels Beraad M/V. Ds. Latzel was gevraagd om te spreken over het thema ”Bestreden waarheid”. De lezing is nu terug te luisteren.

Ds. O. Latzel, predikant van de St. Martinigemeinde in Bremen, heeft ervaring met bestrijding. Hij werd niet alleen aangeklaagd door het Duitse Openbaar Ministerie, maar ook door de kerkelijke leiding van de Bremer Evangelische Kerk (BEK). Zolang die laatste zaak nog liep, kon de lezing in Amerongen niet openbaar gemaakt worden. Dat hij tot het einde van zijn zaak zou zwijgen, was onderdeel van de afspraken met de leiding van de BEK. Nu de kerkelijke zaak is afgehandeld, kan de toespraak van 3 september alsnog gepubliceerd worden.

De lezing en de beantwoording van de vragen zijn vertaald door ds. P. Drost (Graz, Oostenrijk).

Ook interessant

(Scheppings)orde omvergeworpen

Voorzeker, de fundamenten worden omvergehaald! Wat kan de rechtvaardige dan doen?Psalm 11:3 Psalm 11 is geschreven toen David intens vervolgd werd door

Het gender-experiment nader bekeken (2)

Een echt, inhoudelijk debat over gender. Dat stond Harlaar voor ogen. In 15 bijdragen wordt het gender-experiment van alle kanten belicht.

Scheppingsorde gaat over meer dan m/v

Tijdens mijn studie theologie leerde ik van mijn docent Ethiek: ‘De bedenker van een machine weet het beste hoe je deze moet

De oorsprong van de regenboogvlag

Komen de regenboogvlag en de liefde van Jezus Christus met elkaar overeen? Hiervoor moeten we de oorsprong en het gedachtegoed erachter onderzoeken.