Toespraak ds. Latzel in Nederland

Schermafbeelding 2020-12-29 om 13.45.25

Op 3 september 2020 heeft ds. O. Latzel gesproken tijdens een besloten studiedag in Amerongen. Deze studiedag is gehouden ter voorbereiding op de presentatie van de plannen van Bijbels Beraad M/V. Ds. Latzel was gevraagd om te spreken over het thema ”Bestreden waarheid”. De lezing is nu terug te luisteren.

Ds. O. Latzel, predikant van de St. Martinigemeinde in Bremen, heeft ervaring met bestrijding. Hij werd niet alleen aangeklaagd door het Duitse Openbaar Ministerie, maar ook door de kerkelijke leiding van de Bremer Evangelische Kerk (BEK). Zolang die laatste zaak nog liep, kon de lezing in Amerongen niet openbaar gemaakt worden. Dat hij tot het einde van zijn zaak zou zwijgen, was onderdeel van de afspraken met de leiding van de BEK. Nu de kerkelijke zaak is afgehandeld, kan de toespraak van 3 september alsnog gepubliceerd worden.

De lezing en de beantwoording van de vragen zijn vertaald door ds. P. Drost (Graz, Oostenrijk).

Gerelateerde artikelen

Genderideologie

Waait de ‘transbui’ weer over?

Soms zijn ontwikkelingen zó bizar dat je denkt: “Zou deze bui nog eens overwaaien?”. Zo werd de afgelopen jaren de westerse wereld overspoeld door de transgendergolf, de ‘T’ van LHBTIQ,

Lees verder
Genderideologie


Genderverwarring in het Romeinse Rijk

Misschien bent u niet alleen verontrust, maar ook beangst door de seksuele ethiek die de overheid in onze tijd propageert. Die verontrusting is terecht, maar bang zijn hoeft niet. Ook

Lees verder