Op 3 september 2020 heeft ds. O. Latzel gesproken tijdens een besloten studiedag in Amerongen. Deze studiedag is gehouden ter voorbereiding op de presentatie van de plannen van Bijbels Beraad M/V. Ds. Latzel was gevraagd om te spreken over het thema ”Bestreden waarheid”. De lezing is nu terug te luisteren.

Ds. O. Latzel, predikant van de St. Martinigemeinde in Bremen, heeft ervaring met bestrijding. Hij werd niet alleen aangeklaagd door het Duitse Openbaar Ministerie, maar ook door de kerkelijke leiding van de Bremer Evangelische Kerk (BEK). Zolang die laatste zaak nog liep, kon de lezing in Amerongen niet openbaar gemaakt worden. Dat hij tot het einde van zijn zaak zou zwijgen, was onderdeel van de afspraken met de leiding van de BEK. Nu de kerkelijke zaak is afgehandeld, kan de toespraak van 3 september alsnog gepubliceerd worden.

De lezing en de beantwoording van de vragen zijn vertaald door ds. P. Drost (Graz, Oostenrijk).

Gerelateerde artikelen

Video: interview met Rachel Gilson, auteur van ”Vernieuwd en onveranderd”

Toen Rachel Gilson tot geloof kwam, dacht ze dat haar seksuele gevoelens…