Studiedag over Genderkloof: mogen vrouwen wel carrière maken?

Happy woman serving soup for family in home_Bearfotos op Freepik
Leestijd: < 1 minuut

Op zaterdag 18 november werd de 7e studiedag van het Dutch Biblebelt Network gehouden. Centraal stond de genderkloof. Volgens de sprekers neemt deze kloof toe en worstelen reformatorische vrouwen met de rol die zij naast hun man moeten innemen. Moeten ze per se thuisblijven en voor de kinderen zorgen? Vrouwen zijn steeds hoger opgeleid en willen daarom ook steeds vaker een plaats innemen in de maatschappij. Hiervoor lijkt steeds meer ruimte te komen onder christenen. Tegelijkertijd vindt een groep vrouwen het moeilijk dat er op bepaalde plekken geen ruimte is voor hen om hun stem te laten horen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de plaats in de politiek en in de kerkelijke gemeente. De volgende links geven voldoende stof om dit thema verder te doordenken.

Ook interessant

Hoe kijken mannen naar vrouwen?

Hoe gaat het vaak op straat? Mannen kijken, en vrouwen worden bekeken? Een Bijbelse visie zou mannen én vrouwen beschermen.

Help, een thuisblijfmoeder!?

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben een werkende moeder. Een thuiswerkende moeder, wel te verstaan. Tot de