Mozaïek worstelt met ‘homorelaties’

Bron: Mozaiek0318
Leestijd: < 1 minuut

In de evangelische kerk Mozaïek is spanning over het zegenen van ‘homostellen’. Het Nederlands Dagblad deed er onderzoek naar. De spanning is te vinden in de slogan ‘Je bent welkom zoals je bent’. Een deel van de bezoekers die zich identificeren als LHBT’er, vindt dit een lege slogan, zolang ze geen zegen kunnen krijgen over hun ‘homoseksuele relatie’.

Binnen Mozaïek is veel ruimte voor ‘homoparen’. Maar als aan de kerkleiding gevraagd wordt om die relatie in te zegenen, wordt dit geweigerd. Voorgangers binnen Mozaïek nemen hierover verschillende standpunten in en geven elkaar daarin ruimte. Toch lijkt deze schijnbaar neutrale houding niet lang stand te kunnen houden. In Nijkerk vertelde de voorganger dat hij een ‘homoseksuele relatie’ nog niet inzegent. Dit roept de vraag op wanneer dat dan wel gebeurt.

Dat een neutrale positie voor een kerk niet lang houdbaar is, beschrijft dit artikel.

Ook interessant

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC.

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per