Je bekijkt nu Bijbels Beraad M/V brengt nieuwe brochure uit

Bijbels Beraad M/V brengt nieuwe brochure uit

  • Bericht auteur:Redactie
  • Berichtcategorie:Nieuws Bijbels Beraad M/V
  • Laatste wijziging in bericht:7 maart 2023
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Leestijd: 2 minuten

Het doel van Bijbels Beraad M/V is: bijdragen aan de Bijbelse bezinning over de verhouding van man en vrouw, huwelijk en seksualiteit. Een nieuw uitgegeven brochure geeft een eerste aanzet tot die bezinning, met name voor mensen die zich nog niet of nauwelijks in de thematiek verdiept hebben.

Hoe moet je in verkeringstijd omgaan met seksualiteit? Wat nu als je er achter komt dat je homoseksuele gevoelens hebt? Of wanneer je als ouders hoort dat je zoon zichzelf als vrouw ziet? Er zijn eindeloos veel van dit soort vragen. „Ze lijken er wel steeds meer te komen. En ze raken bijna alle onderdelen van ons leven. In deze verwarring is Bijbels onderwijs onmisbaar. Deze publicatie geeft hiervoor een eerste aanzet op een tiental thema’s”, is achterop de brochure te lezen.

De brochure behandelt kort tien thema’s: Gods beeld, huwelijk, single zijn, seksualiteit, homoseksualiteit, transseksualiteit, genderideologie, man en vrouw gelijkwaardig, man en vrouw verschillend, ouders en kinderen. Bij elk thema wordt beknopt omschreven hoe de Bijbel over het onderwerp spreekt. Vaak komt ook aan bod waar die Bijbelse visie schuurt met het westerse denken.

In de brochure is ook te lezen welke boeken de stichting de afgelopen anderhalf jaar heeft uitgegeven: ”Vernieuwd en onveranderd” van Rachel Gilson, ”Liefde die boven alles uitgaat” van dr. M. Klaassen en dr. P. de Vries, en ”Transgenderisme in Bijbels perspectief” van onder andere ds. B.A. Zuiddam. En welke boeken in de maak zijn: een heruitgave van ”Een onwaarschijnlijke bekering” van Rosaria Campagne-Butterfield, een vertaling van ”Transgender to Transformed” van Laura Perry, en eveneens een vertaling van het recent verschenen boek ”Strange New World” van Carl R. Trueman.

Klik hier om de brochure gratis te downloaden. Wilt u een papieren exemplaar ontvangen, of meerdere? Stuur dan een e-mail met uw naam en postadres naar [email protected].


Gepubliceerd: 02-06-2022