Over de grens: Räsänen 24 januari 2022 voor rechter & record aanvragen genderkliniek Gent

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert tweewekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Finse politica begin 2022 voor de rechter
De rechtbank van Helsinki heeft duidelijk gemaakt wanneer de zaak tegen de Finse politica Päivi Räsänen dient. De behandeling staat gepland voor 24 januari 2022, maakte ADF International bekend. Deze Amerikaanse christelijke nonprofit-organisatie geeft Räsänen juridische steun. De politica is aangeklaagd vanwege drie uitspraken die ze deed over huwelijk en seksualiteit.

Blokkade Texaanse abortuswet weer opgeheven
Het Hof van Beroep heeft de strenge abortuswet van de Amerikaanse staat Texas weer ingevoerd. Abortussen na zes weken zwangerschap zijn daarmee weer verboden in de staat, meldde het Reformatorisch Dagblad onlangs. Twee dagen eerder blokkeerde een rechter de wet tijdelijk.

De staat Texas was in beroep gegaan nadat rechter Robert Pitman had bepaald dat de wet niet mocht worden gehandhaafd en abortussen mogelijk moesten blijven, zolang de rechtszaken over de abortuswet nog liepen. Het U.S. Court of Appeals for the Fifth Circuit sprak uit dat Pitman de wet niet had mogen opschorten.

Ook het Amerikaanse Hooggerechtshof had al geoordeeld dat de wet van kracht mocht blijven tot de definitieve uitspraak gedaan zou zijn.

Recordaantal transgenders meldt zich bij UZ Gent
Bij het Centrum voor Seksuologie & Gender van het UZ Gent stromen de aanvragen voor genderbehandelingen binnen, meldde het Belgische Nieuwsblad deze week.

Van januari tot september kwamen er 694 aanvragen bij de genderkliniek binnen. Dat aantal is groter dan het totale aantal mensen dat zich in 2020 meldde.

Inmiddels loopt de wachttijd voor behandelingen op tot twee jaar. Guy T’Sjoen, diensthoofd van het centrum is bang dat mensen daardoor zelf beginnen met het experimenteren met hormonen.

Genderneutraal speelgoed
In Californië worden alle grote warenhuizen verplicht om genderneutraal speelgoed aan te bieden. De staat is de eerste in de Verenigde Staten die een dergelijke wet aanneemt, schreef Los Angeles Times onlangs.

De wet moet ingaan in 2024 en verplicht alle warenhuizen die meer dan 500 mensen in dienst hebben om speelgoedproducten te verkopen die niet specifiek voor jongens of meisjes zijn. Het wordt niet verboden om traditioneel jongens- en meisjesspeelgoed te verkopen.


Gepubliceerd: 13-10-2021

Meer buitenlands nieuws

Californië verwatert wet pedofilie

Een wetsvoorstel uit Californië stelde dat het kopen van kinderseks een misdrijf is dat maximaal 4 jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal $25000,- en een