De Heere geeft aan Adam, de man, de eerste verantwoordelijkheid om zowel de Hof te bewerken en te bewaren als te kiezen voor de geweldige ruimte die de Heere God man en vrouw in de Hof geeft: alle bomen in de Hof zijn goed om van eten en de Boom des Levens staat in het midden. Er is maar één verbod: niet eten van die andere boom. De vrouw laat zich verleiden om daar toch van te eten – Adam doet daar niets tegen en eet zelf ook. Een Bijbelstudie over hoe man en vrouw omgaan met hun verantwoordelijkheid naar aanleiding van Genesis 3:6.

Dit is deel 2 in de serie “De basis(III): “Man en vrouw vervreemd

Gerelateerde artikelen

Podcast 3: Vernieuwd leven

Alles tussen Adam en de Heere was volmaakt. Door de zondeval is…

Podcast 5: Onderdanigheid begrensd

In Efeze 5 vers 24 zegt Paulus dat de vrouw haar man…

Podcast 5: In verbondenheid

De eerste conclusie die uit de schepping wordt getrokken gaat over het…

Podcast 3: Eén geestelijk geheel

Er wordt in Efeze 5:32 gesproken over een groot geheimenis. Wat is…