Nieuws: ChristenUnie wil niet meewerken aan Transgenderwet

Don Ceder bij Family7_24-10-23
Leestijd: < 1 minuut

Tijdens het programma Uitgelicht van Family7 stelde CU-kamerlid Don Ceder zich heel terughoudend op. Hierover schrijft CVandaag. Hij zegt dat de ChristenUnie niet zomaar in een coalitie zal stappen, als die de Transgenderwet in wil voeren. “Dit is zo vergaand. Met name als het gaat om de rechten van minderjarigen, maar ook met het oog op de bescherming die we als overheid en samenleving voor minderjarigen dragen”, zo zei de politicus.

Hij ziet enerzijds een toename van jongeren die twijfelen over hun gender. Daar moeten we op pastorale wijze mee omgaan. Tegelijkertijd denkt hij dat culturele redenen ook een rol spelen in die toename. Volgens Don Ceder zijn andere EU-landen zich aan het herbezinnen op het transgenderbeleid. Dan moeten wij niet zomaar 16-jarigen het vrije mandaat geven om hun geslacht even bij de burgerlijke stand aan te laten passen.

Ook interessant

Wat doen we met het gezin?

Tijdens de Internationale Dag van het Gezin was veel aandacht voor het klimaat. Laten we het gezin echter als zodanig koesteren.