CU wil nieuwe wet voor draagmoederschap tegenhouden

zwanger emoji
Leestijd: < 1 minuut

Nederland is één van de eerste landen in Europa die draagmoederschap bij wet wil gaan reguleren. De ChristenUnie wil deze wet controversieel verklaren, zodat het volgende kabinet hier pas over mag besluiten, zo meldt de NOS. Nu is de ‘draagmoeder’ automatisch ook de echte moeder en moeten de ‘wensouders’ het geboren kindje adopteren. Dit is een lang traject, terwijl de ‘wensouders’ vaak bijna direct na de geboorte de zorg voor het kind op zich nemen.

Mirjam Bikker (CU) wil draagmoederschap niet normaliseren. Het kan leiden tot uitbuiting van kwetsbare vrouwen en er is weinig aandacht voor de psychosociale ontwikkeling van het kind dat bij de geboorte van de moeder gescheiden wordt. Ze zegt: “Iedereen wil graag een kind zien opgroeien. Maar niemand heeft het recht op het krijgen van een kind”. In juni werd de wet al aangekondigd. De NOS publiceerde toen al een video waaruit goed duidelijk wordt waar ‘wensouders’ tegenaan lopen.

Ook interessant