Je bekijkt nu Nieuw: lotgenotengroep voor ouders van kinderen met transgendergevoelens

Nieuw: lotgenotengroep voor ouders van kinderen met transgendergevoelens

 • Bericht auteur:Redactie
 • Berichtcategorie:Nieuws Bijbels Beraad M/V
 • Laatste wijziging in bericht:7 maart 2023
 • Leestijd:2 minuten gelezen
Leestijd: < 1 minuut

Binnen Bijbels beraad M/V is een nieuwe werkgroep gevormd met de naam TROOST. Dit is een afkorting van TRansgender Ouders Ontmoeten en STerken elkaar. De werkgroep is een lotgenotengroep voor ouders van kinderen met transgendergevoelens.

In de achterliggende maanden is er geregeld publiciteit geweest rond het thema transgenderisme. Bijbels beraad is daarbij in gesprek gekomen met diverse ouders van een kind met deze gevoelens. Deze ouders worstelen met veel vragen. Ze vragen zich bijvoorbeeld af:

 • Of je als ouders gefaald hebt.
 • Hoe je kind aan die gevoelens komt.
 • Hoe sterk die gevoelens zijn.
 • Of het te maken heeft met de huidige hype.
 • Hoe je moet reageren.
 • Aan wie je het kunt vertellen.
 • Hoe je je kind nu aan moet gaan spreken.
 • Welke gevolgen het heeft voor je gezinsleven.
 • Waar je goede informatie krijgt.
 • Waar je hulp kunt krijgen.

In overleg met deze ouders is een werkgroep gevormd die ontmoetingen voor deze ouders organiseert. Doel van deze ontmoetingen is: naar elkaars verhalen luisteren, met elkaar meeleven, elkaar vragen stellen en wellicht elkaar advies geven. Het uitgangspunt is natuurlijk Gods onfeilbare Woord.

Wilt u contact met deze werkgroep, hebt u interesse in deelname aan een van de ontmoetingen? Neem contact op via het contactformulier op bijbelsberaadmv.nl/troost. Als u andere ouders kent die hiermee worstelen: wijs hen dan gerust op deze werkgroep.


Gepubliceerd: 14-04-2022