Over de grens: Spaans genderneutraal speelgoed & transvrouwen in vrouwengevangenis New Jersey

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Spaanse regering wil genderneutraal speelgoed
Als het aan de Spaanse overheid ligt, kunnen consumenten per 1 december van dit jaar niet meer aan de verpakking of reclames afleiden of speelgoed voor een jongen of meisje bedoeld is. Dat staat in een overeenstemming die bereikt is tussen het ministerie van Consumentenzaken, de Spaanse Vereniging van Speelgoedfabrikanten (AEFJ) en Autocontrol, de organisatie die de reclame-industrie van het land reguleert, schrijft NRC.

Bedrijven mogen volgens de nieuwe regels bijvoorbeeld in het speelgoed zelf of op de verpakking geen blauwe of roze kleuren meer gebruiken die impliceren dat het speelgoed bedoeld is voor een specifiek geslacht. Verder komt er een verbod op bijvoorbeeld meisjesspeelgoed als een pop die alleen maar bezig is met uiterlijke schoonheid of huishoudelijk werk verricht. Voor jongens wordt voortaan de associatie met actie en technologie verboden.

Rusland veroordeelt Meta en TikTok voor „lhbt-propaganda”
Rechtbanken in Moskou hebben Meta, eigenaar van onder andere Facebook, en het sociale medium Tiktok vorige week veroordeeld omdat ze berichten met zogenaamde lhbt-propaganda niet van hun platformen hebben verwijderd, schrijft Het Laatste Nieuws. Rusland heeft socialmediaplatformen verboden dergelijke berichten toe te staan.

Meta werd veroordeeld tot een boete van 4 miljoen roebel (momenteel ongeveer 50.000 euro), en een andere rechtbank legde Tiktok een boete van 2 miljoen roebel op (25.000 euro).

Tiktok moest om dezelfde reden sinds eind vorig jaar al voor 8 miljoen roebel aan boetes betalen. Het merendeel daarvan is ook al betaald, aldus een Russisch persbureau.

Transgenders in vrouwengevangenis bezwangeren gedetineerden
In een vrouwengevangenis in New Jersey bleken onlangs twee gedetineerden zwanger te zijn, terwijl er in feite geen mannen binnen de muren mogen komen. Het is het gevolg van nieuw beleid van de Edna Mahan Correctional Facility. Sinds juli 2021 mogen er ook transvrouwen in de gevangenis gehuisvest worden, meldt Not the bee. Dat was het gevolg van een schikking in een rechtszaak uit 2019 die was aangespannen door een transvrouw die zei dat ze gedwongen was om anderhalf jaar in mannengevangenissen te leven.

Daarop besloot Edna Mahan ook mannen in de gevangenis toe te laten die zich als vrouw identificeren. In de gevangenis zitten nu ruim 800 vrouwen, en 27 transgenders.

Volgens de beheerders van de gevangenis zijn de zwangere vrouwen niet tegen hun wil in zwanger geraakt.


Gepubliceerd: 29-04-2022

Meer buitenlands nieuws

Engeland wil genderprobleem holistisch aanpakken

Woensdag is het zogenaamde ‘Cass Report’ vrijgekomen: de onafhankelijke evaluatie van de genderbehandelingen in 2020. Hierin staat dat de onderbouwing voor de transgenderbehandelingen die uitgevoerd

SOA’s nemen in heel Europa toe

Het aantal Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s) neemt in heel de EU toe. De dramatische stijging in Engeland was al bekend, maar nu zijn ook cijfers