Uitgelekte video’s bewijzen Disney’s homopropaganda voor kinderen

beeld disneylandparis.com
Leestijd: 3 minuten

De laatste twijfels over Disney’s sociale agenda zijn verdwenen met het uitlekken van fragmenten uit een besloten ‘alle hens aan dek’-vergadering van de entertainment-gigant. 

De vergadering bij Disney werd gehouden naar aanleiding van de wet in Florida om seksuele wervingscampagne’s te verbieden in openbare kleuter- en basisscholen. Verschillende functionarissen van de entertainmentfirma maakten in de vergadering openlijk hun bedoeling kenbaar om kinderen met hun film- en televisieprojecten te doordringen van lhbtq+-dogma’s.

Wet op de ouderrechten
Het onderwerp van de vergadering was de onlangs aangenomen wet op de ouderrechten in het onderwijs, die scholen verbiedt om kinderen van de kleuterschool tot en met de derde klas les te geven over transgenderisme en over andere onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben. Bovendien moeten discussies over seksualiteit voor oudere kinderen zich beperken tot „leeftijdsadequate” inhoud, en dienen ouders op de hoogte te worden gesteld van alle veranderingen die van invloed kunnen zijn op het fysieke, emotionele of mentale welzijn van hun kind.

Linkse activisten en hun medestanders hebben de wet misleidend de naam ”Don’t-Say-Gay Bill” gegeven, waarbij ze de wet afschilderen als een haatdragende aanval op lhbt-leerkrachten en -leerlingen. Bovendien hekelen zij dat de wet een echt probleem zou aanpakken, ondanks vele voorbeelden van leerkrachten die in de klas lhbt-activisme en homopropaganda bedrijven.

Christopher Rufo (Manhattan Institute), bekend om zijn strijd tegen de kritische rassentheorie in het openbaar onderwijs, deelde de videofragmenten via Twitter. Onder de onthullingen zijn uitvoerend producent Latoya Raveneau die opschept over een „niet heel geheime homoseksuele agenda” die „het toevoegen van queerness” aan kinderprogramma’s inhoudt; productiecoördinator Allen March die uitlegt dat zijn team een „tracker” heeft om ervoor te zorgen dat ze voldoende „genderonvriendelijke karakters”, „canonieke transkarakters” en „canonieke biseksuele karakters” creëren; Vivian Ware, manager diversiteit en inclusie, legt uit dat het bedrijf de termen „dames”, „heren”, „jongens” en „meisjes” uit de themaparken heeft gewist om „dat magische moment” te creëren voor kinderen die geen geslacht zouden hebben; en nog veel meer.

Minstens helft personages moet LGBTQIA zijn
In een filmpje dat bijzondere aandacht kreeg, verklaart Disney-bedrijfsvoorzitter Karey Burke dat zij „als moeder van een transgender kind en een panseksueel kind”, voorstander is van „veel, heel veel lhbtqia-personages in onze verhalen” en dat zij wil dat minstens de helft van de personages van het bedrijf lhbtqia en raciale minderheden zijn. Op andere momenten in de vergadering vertelt een van de externe activistische partners van Disney, Nadine Smith van de linkse groep Equality Florida, ten onrechte aan lhbt-Disney-werknemers dat de Republikeinse Gov. Ron DeSantis van Florida en zijn topwoordvoerster, Christina Pushaw, „jullie willen uitwissen, jullie bestaan criminaliseren” en „jullie je kinderen afnemen.”

Naast de impliciet verkeerde voorstelling van het doel en de gevolgen van de nieuwe wet, is de beschuldiging ironisch in het licht van het feit dat Pushaw een van de conservatieve figuren was die eerder deze maand een controverse veroorzaakten op rechts. Dit gebeurde doordat zij de homoseksuele conservatieve opinieleider Dave Rubin gelukwensten met diens aankondiging dat hij en zijn ‘echtgenoot’ via draagmoederschap twee kinderen voor zichzelf hadden laten verwekken.

Ooit was Disney een maatschappelijk samenbindend cultureel instituut, maar de laatste jaren heeft het gestaag linkse politiek doorgedrukt in de vele amusementsbedrijven dat het bezit, van het tegemoetkomen aan lhbt-eisen voor „vertegenwoordiging” in het Marvel Cinematic Universe tot aan het ontslaan en publiekelijk belasteren van de conservatieve voormalige Star Wars-actrice Gina Carano. Disney heeft voorts LGBT-thema’s geïntroduceerd over heel de breedte van zijn kindermedia, het meest recent met de bevestiging van een kus van hetzelfde geslacht in de aanstaande Toy Story-spinoff ”Lightyear”.

‘Disney fundamenteel hypocriet’
Disney’s harde opstelling tegen de wet van Florida is het gevolg van een opstand van linkse activisten binnen het bedrijf. Zij hielden een staking uit protest tegen Disney’s aanvankelijk ingehouden reactie op de wet. Ondertussen hebben conservatievere Disney-werknemers een anonieme open brief gepubliceerd waarin ze het interne vijandige klimaat van het bedrijf hekelen tegenover „diegenen van ons van wie de politieke en religieuze opvattingen niet expliciet progressief zijn.” DeSantis heeft ondertussen uitdagend gereageerd en Disney gebrandmerkt als een stel „fundamenteel oneerlijke” hypocrieten die „in deze staat niet de baas zijn.”


Gepubliceerd: 11-04-2022

Dit is een vertaald artikel van www.lifesitenews.com, met toestemming overgenomen van geziningevaar.nl.

Ook interessant

Transgender voornaamwoorden gebruiken?

Rosaria Butterfield belijdt openlijk schuld over haar gebruik van transgender voornaamwoorden. We mogen de leugen niet voeden door hierin mee te doen.

boek

Recensie: Sprookjesboek

René Erwich, hoogleraar praktische theologie, en Almatine Leene, predikant in de GKv, vatten een paar jaar geleden het plan op om de

Afrika prikt Nederlandse LHBT-bubbel door

Terwijl Amsterdam Prideweek vierde, wordt in Kenia een wetsvoorstel voorbereid LHBT in te perken. Afrika kan “woke” niet bekostigen en de bevolking