Je bekijkt nu Week van het Gezin

Week van het Gezin

Leestijd: 3 minuten

Van D.V. 8 – 15 mei organiseert Gezinsplatform NL de week van het Gezin.
Bijbels Beraad MV schreef een weekboekje met overdenkingen om in het gezin te lezen.

Een goede samenleving kan niet bestaan zonder hechte gezinnen. En belangrijker, Gods kerk wordt gebouwd door godvrezende gezinnen. In zulke gezinnen woont liefde en wordt het heil verkregen. Daar werkt de Heere van kind tot kind en van geslacht op geslacht.

We leven in een tijd waarin veel krachten zich verenigen om het Bijbelse gezin te vernietigen. Daarom is het een goede gedachte dat er naast een ‘Week van het leven’ (november) en een ‘Week van de schepping’ (maart) ook een Week van het gezin in het leven is geroepen. Die zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden in de week van DV 8 tot 15 mei. De initiatiefnemer hiervoor is GezinsPlatform.NL. Bijbels Beraad M/V werkt mee als partner, samen met een aantal andere organisaties.

Om ouders te ondersteunen in het leiden van hun gezin is goed Bijbels onderwijs onmisbaar. We zijn daarom blij dat een aantal predikanten uit verschillende kerkverbanden positief reageerde op ons verzoek om een weekboekje te schrijven met zeven overdenkingen die tijdens de eerste Week van het Gezin in gezinsverband gelezen kunnen worden.

Dit boekje is geschreven door een groep predikanten afkomstig uit zes verschillende kerkverbanden die sinds drie jaar met enige regelmaat bij elkaar komt. De nood van de coronatijd bracht hen bij elkaar. Zij deelden het besef dat alleen het Woord van God de weg kan wijzen in en uit die crisis. Daarom schreven zij toen samen de bekende brochure ‘Als de Heere roept’.

Dat is ook nu weer het geval bij dit boekje dat als titel kreeg ‘Aangaande mij en mijn huis…!’. De volgende predikanten werkten er aan mee: ds. D. Breure (PKN), ds. J.M.D. de Heer (GG), ds. D.E. van de Kieft (GGiN), ds. J.M.J. Kieviet (CGK), ds. M. van Reenen (HHK) en ds. A.J. van Wingerden (OGG). Ondanks de kerkelijke gescheidenheid vonden zij elkaar in hetgeen dit boekje aanreikt. Bijgaand treft u een digitaal exemplaar ter inzage aan.

Door een gunstig contact met een drukkerij is het mogelijk om het boekje aan te bieden tegen het geringe bedrag van € 2,50 per stuk. Vanaf 50 exemplaren kost het € 2,25 per stuk, vanaf 100 exemplaren slechts € 1,75 per stuk (excl. verzendkosten). Onderstaand vindt u de volledige bestelinformatie. De uitgave is zonder winstoogmerk. Met deze prijzen hopen we kerkenraden te stimuleren om de brochure voor alle gemeenteleden te bestellen en aan hen ter beschikking te stellen.


Bestelinformatie

Prijzen (excl. verzendkosten)

  • 1-49 boekjes: €2,50 per stuk
  • 50-99 boekjes: €2,25 per stuk
  • >100 boekjes: €1,75 per stuk

Verzendkosten

  • <10: €1,00 per stuk
  • >10: €10,00 per doos (van max. 50 stuks)

Bestellen
U kunt het boekje bestellen door dit formulier in te vullen. U wordt verzocht dit uiterlijk DV 30 april te doen, of zoveel eerder als mogelijk. Als u het al kunt doen voor 15 april stellen we dit zeer op prijs; zo kunnen we de oplage beter inschatten.

Betaling
Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en betaalinstructies. We verzoeken u om het bedrag per omgaande over te maken.

Levering
We doen ons best om de bestelde boekjes uiterlijk 5 mei te leveren.

Gift
De uitgave van ‘Aangaande mij en mijn huis…!’ is mogelijk gemaakt door Bijbels Beraad M/V. Deze stichting is geheel afhankelijk van giften. De boekjes worden ongeveer tegen kostprijs geleverd, maar de uitgave is wellicht niet kostendekkend. Dit is mede afhankelijk van de uiteindelijke oplage.

Een additionele gift wordt daarom zeer op prijs gesteld. U kunt dit doen door een overbetaling te doen op het bedrag dat u overmaakt voor bestelling van de boekjes, of door separaat een gift over te maken naar NL10 INGB 0006 6073 83 t.n.v. Stichting Bijbels Beraad M/V of via www.bijbelsberaadmv.nl/doneren.


Mocht u vragen hebben over de Week van het gezin of het weekboekje kunt u mailen naar [email protected].

  • Namens Bijbels Beraad M/V, Laurens van der Tang (vz.)
  • Namens GezinsPlatform.NL, Gerdien Lassche-Van Grol (Projectleider Week van het Gezin)