Over de grens: onderzoeken, vengeance day, kindhuwelijken

Leestijd: 3 minuten

Engeland: Veiligheid jongeren bedreigd op VO-scholen.

De veiligheid van kwetsbare leerlingen wordt ernstig bedreigd, blijkt uit een nieuw onderzoek op 300 scholen voor middelbaar onderwijs.

  • 69% van de scholen eist dat kinderen hun ‘trans-medeleerling’ met hun nieuwe voornaamwoorden aanspreken.
  • 72% van de scholen leert dat mensen een ‘genderidentiteit kan hebben die verschilt van hun biologische geslacht.
  • 70% informeert de ouders niet, als kinderen hun ‘genderidentiteit’ in twijfel trekken.
  • 19% heeft geen gescheiden kleedkamers en >28% geen gescheiden toiletten, zodat biologische jongens die zich een vrouw noemen, zich in meidenkleedkamers en toiletten begeven.

Christian Today concludeert dat de ‘transgender-ideologie’ bijna het hele middelbare onderwijs in Engeland heeft overgenomen.

ROGD-kinderen hebben slechtere geestelijke gezondheid.

Kinderen die zich tussen 11 en 21 jaar begonnen te identificeren als ‘transgender’ (Rapid Onset Gender Dysphorie), hebben een slechtere geestelijke gezondheid na hun sociale transitie. Dit vond Michael Bailey in een recent onderzoek. Meisjes hebben vaker te maken met genderdysforie (75%) en kozen ook vaker voor sociale transitie. Kinderen met zwaardere psychische problemen hadden ook een grotere kans om over te stappen. De 1655 deelnemers van het onderzoek hadden ouders die tegen de transitie waren. Deze ouders geven aan dat ze onder druk gezet zijn om in transitie te gaan. Ook benoemen ze sociale besmetting vaak als (mede-)oorzaak, aldus The Daily Wire.

VS: Trans Vengeance Day geannuleerd

De ‘Dag van de Wraak’ die transactivisten voor afgelopen zaterdag hadden gepland, is uiteindelijk geannuleerd. In de media werd er een verband gelegd tussen deze Vengeance Day en de schietpartij in Nashville, zo schrijft BuzzFeed.news. De organisatoren hebben veel haatberichten en bedreigingen ontvangen, waardoor ze de veiligheid van de deelnemers niet konden garanderen. De activisten spreken van ‘wraak’, omdat transgender met veel haat en geweld worden geconfronteerd. Het doel van deze dag was om de criminalisering van transgenders te bestrijden.

NottheBee hekelt de haattaal van transactivisten. Christenen moeten op een Bijbelse manier reageren. Enerzijds is dat het toekeren van de andere wang, als we om de naam van Jezus gesmaad worden. Anderzijds ligt er ook de taak om de levens van onze geliefden te beschermen.

Spanje in onrust over draagmoederschap

TV-ster Ana Obregón veroorzaakte veel onrust toen ze in een rolstoel uit het ziekenhuis in Miami kwam. Ze had haar dochter opgehaald, die uit een draagmoeder was geboren. In Spanje is het draagmoederschap verboden, maar ze zijn wel verplicht om kinderen te erkennen die uit het buitenland komen.

Obrégon vertelde dat de baby haar kleindochter is, aldus CNE.news. Het was de wil van haar overleden zoon om toch nog een kind te krijgen. Voor de zwangerschap is sperma van haar zoon gebruikt. De Spaanse beroemdheid heeft er nooit over getwijfeld: “Als de laatste wil van mijn zoon dat was, hoe kan ik het dan niet doen?”.   

Duits verbod op kindhuwelijken onder vuur

Het Duitse Grondwettelijk Hof oordeelde dat het verbod op kindhuwelijken ongrondwettelijk is, schrijft CNE.news. Kinderen onder de 16 jaar mogen niet trouwen. Kindhuwelijken die in het buitenland bevestigd worden, worden nietig verklaard. Aanleiding voor deze uitspraak is een Syrisch stel dat van elkaar gescheiden werd toen ze in Duitsland aankwamen. De jonge vrouw van 14 jaar werd toen in een jeugdzorginstelling geplaatst.

De regering moet een clausule in de wet opnemen, waarin goede zorg voor de minderjarige geborgd is. Ook moet het huwelijksverbond herstelt worden als de leeftijd van 16 jaar bereikt is.

Schotse kerken in verzet tegen conversiewet

De plannen van de Schotse regering om de zogeheten conversietherapie voor homoseksuelen te verbieden, kan kerken en ouders die aan de klassieke, Bijbelse visie op het huwelijk vasthouden in het verdachtenbankje plaatsen, aldus het RD.

Dat schrijven vertegenwoordigers van een groot aantal Schotse kerken in een maandag verstuurde brief aan de nieuwe minister voor gelijkheid, Emma Roddick, zo melden verschillende Schotse media. De voorgangers roepen de regering op de wet aan te passen.

VS: Idaho verbiedt transitie voor minderjarigen

Idaho heeft afgelopen week een wet aangenomen die transitie en hormoonbehandeling bij kinderen verbiedt. Hierover schrijft de Christian Post. Dit is de twaalfde Amerikaanse staat die een dergelijke wet ondertekent.


Gepubliceerd: 06-04-2023

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen