Over de grens: botsing tussen waarden, Vanderbiltkliniek, Beyond WPATH en nieuwe Poolse studierichtingen

Leestijd: 2 minuten

Amerika: volksgezondheid botst met identiteitspolitiek

De volksgezondheid en vrije seksuele expressie zijn beiden kernwaarden geworden in de Amerikaanse (lees: westerse) samenleving. Carl Trueman beschrijft op wng.org wat er gebeurt als die twee met elkaar botsen.

Aanleiding was de mogelijke relatie tussen Pride Month en de uitbraak van de apenpokken. Volgens Trueman is de volksgezondheid duidelijk ondergeschikt aan identiteitspolitiek. De wetenschap probeert het verband tussen volksgezondheid en ongebreidelde seksuele expressie te verdoezelen. Hoewel de New York Times in een artikel spreekt over ‘enige wroeging onder leden van het medische establishment’, is het de vraag of het de volgende keer anders zal zijn.

Amerika: Vanderbiltkliniek staakt geslachtsoperaties minderjarigen

De Vanderbiltkliniek in Nashville schort alle geslachtsoperaties bij minderjarigen op, na de ophef die ontstaan is door beschuldigingen van Matt Walsh en na de aankondiging door Bill Lee, de gouverneur van Tennessee, dat de zaak onderzocht zal worden. Hierover schrijft het Reformatorisch Dagblad.  

Matt Walsh is een jonge, strijdbare blogger, die zich op allerlei manieren verzet tegen de transgenderideologie. In het afgelopen jaar verscheen er van hem het satirische kinderboek ‘Johnny the Walrus’ en de documentaire ‘What is a woman’.

Amerika: brede steun voor ‘Beyond WPATH’

In september is de 8e versie van de WPATH uitgebracht. Deze zogenoemde ‘gouden standaard voor goede transgenderzorg’ zegt dat ‘transgender’ een identiteit is. Hiertegen is op 18 oktober een nieuwe verklaring uitgebracht: Beyond WPATH, aldus The Daily Wire.

In deze verklaring wordt de WPATH gehekeld: “Het vasthouden aan ideologische opvattingen die niet worden ondersteund door bewijsmateriaal, de uitsluiting van ethische zorgen en de verkeerde karakterisering van basiswetenschap maken allemaal van zijn normen een fundamenteel onbetrouwbare gids.”  Ook zijn, volgens de opstellers, alternatieve benaderingen nodig dan alleen het bevestigen van jongeren in ‘transgenderidentiteit’.

Polen: universiteit doceert nu gezinsstudies en Bijbelstudies

De Katholieke Universiteit van Lublin, heeft twee nieuwe onderzoeksgebieden gekregen: Gezinsstudies en Bijbelstudies. De Poolse minister, die de oprichting goedkeurde, benadrukte het belang hiervan. De krachtige maatschappelijke aanval op het gezin heeft geleid tot een “crisis in het gezin”, zo beschrijft CNE.news.

Italië: nieuwe premier komt op voor familiewaarden

Vrijdag 21 september is Giorgia Meloni geïnstalleerd als eerste vrouwelijke premier in Italië. CNE.news beschrijft dat zij staat voor traditionele familiewaarden. Hoewel ze in een toespraak aangaf “ja” te zeggen tegen seksuele diversiteit, wijst ze de LHBT-ideologie nadrukkelijk af. Volgens Meloni mogen kinderen alleen door een vader en een moeder worden opgevoed.


Gepubliceerd: 27-10-2022

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de