Rocker is single door zelfdiscipline

Leestijd: < 1 minuut

Niet-christenen zijn, tot onze schande, dikwijls een voorbeeld voor christenen. Neem rocker Lenny Kravitz. The Daily Wire schrijft dat hij al bijna tien jaar celibatair leeft. Nadat hij in 1993 scheidde, heeft hij met talloze vrouwen een seksuele relatie gehad. Hij vertelt: “Ik werd een player. Ik begon steeds meer op mijn vader te lijken. Ik vond dat niet leuk. Ik wilde die man niet zijn. Dat moest ik aanpakken, maar dat heeft wel jaren geduurd.”

“Hoe pak je dat aan?”, vroeg de interviewer hem. De beroemde zanger antwoordt: “Door verantwoordelijkheid te nemen. Door discipline. Ik laat mijn eigen verlangens niet de overhand nemen”. Voor Kravitz is deze toewijding aan het doel om een evenwichtig, gelukkig persoon te worden haast “iets spiritueels”.

Van christenen wordt ook toewijding en zelfdiscipline gevraagd. Niet alles wat kan, is goed voor je. Als je je leven aan de Heere toewijdt, mogen we onze eigen verlangens niet meer de overhand laten nemen.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel