Klokkenluider transkliniek onder druk gezet

Leestijd: < 1 minuut

Eithan Haim, een chirurg in een Texaans stadje, kwam erachter dat genderoperaties nog steeds topprioriteit waren, ook na een ondubbelzinnige verklaring van het Texas Children’s Hospital dat deze behandelingen stopgezet waren. Hierover schrijft The Daily Wire. Hij voelde zich verplicht dit schandaal te delen. Zijn verhaal verscheen in mei 2023, inclusief lezingen, afbeeldingen en operatieschema’s. De timing was perfect, want hierdoor werd in Texas een verbod op transgenderprocedures verboden.

Enkele dagen later verschenen er berichten dat de klokkenluider ontmaskert moest worden. Hij zou medische dossiers van kinderen uit het ziekenhuis gelekt hebben naar rechtse activisten. Dit is in strijd met de Amerikaanse privacywetgeving. Deze aanklacht was onjuist. Al het bewijsmateriaal uit het ziekenhuis is geanonimiseerd.

Op 23 juni stonden er twee agenten bij deze jonge chirurg op de stoep. Hij moest zich verantwoorden over het lekken van medische dossiers en is het onderwerp van strafrechtelijk onderzoek. Volgens Haim is het een politiek proces, die tot doel heeft klokkenluiders het zwijgen op te leggen. De druk zal nog even voortduren. Naast het proces dat tijd en geld kost, krijgt hij ook te maken met negatieve beoordelingen als arts. Het blijft de vraag wie de identiteit van Haim onthuld heeft.

Meer buitenlands nieuws