Engeland: Lesbische stellen voelen zich achtergesteld bij vruchtbaarheidsbehandelingen

Leestijd: < 1 minuut

De Nationale Gezondheidsorganisatie in Engeland (NHS) financiert vruchtbaarheidsbehandelingen bij echtparen die langer dan twee jaar onvruchtbaar zijn. Via IVF wordt dan geprobeerd een zwangerschap te creëren. Lesbische stellen vinden het oneerlijk dat zij twee jaar lang op eigen kosten kunstmatig geïnsemineerd moeten worden (Intra-uteriene inseminatie, IUI), zo meldt de BBC. Als dit niet leidt tot een zwangerschap, komen zij pas in aanmerking voor de IVF-behandelingen die door de NHS gefinancierd worden. Aan de IUI-behandelingen hangt een kostenplaatje van ca. $20.000.

Not the Bee stelt dat een homostel nog veel meer moet betalen om een draagmoeder zwanger te maken, zonder dat zij enig recht heeft op haar eigen moederloze kind. Evenmin wordt er ergens gesproken over de baby en wat de baby nodig heeft. “Het draait allemaal om de onmogelijke verlangens van homoparen.

Meer buitenlands nieuws

Californië verwatert wet pedofilie

Een wetsvoorstel uit Californië stelde dat het kopen van kinderseks een misdrijf is dat maximaal 4 jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal $25000,- en een