Youngkin verleent gratie aan bezorgde vader

Leestijd: < 1 minuut

Youngkin, Republikeins gouverneur in Virginia, heeft gratie verleend aan vader Scott Smith die gearresteerd werd tijdens een vergadering van het schoolbestuur, aldus LifeSiteNews. Wat was er aan de hand?

De dochter van Scott Smith werd op school seksueel misbruikt in een toiletruimte door een jongen die zich kleedde in een rok. De school zou de zaak verder onderzoeken en zei de veiligheid te waarborgen. In de volgende week vond er echter weer misbruik plaats. Deze praktijken zijn mogelijk doordat de school nadrukkelijk bezig is met het genderbeleid, waarbij studenten zich met hun ‘gender’ moeten identificeren: ‘cis’, ‘homo’, ‘lesbisch’, ‘trans’, enzovoorts.

Tijdens een openbare bestuursvergadering in 2021 uitte deze vader zijn zorgen. Het schoolbestuur negeerde het en beschuldigde de vader van politiek activisme. Tenslotte werd Smith gearresteerd en veroordeeld, vanwege het verstoren van de orde tijdens de vergadering.

Vrijdag 8 september verleende Glenn Youngkin, de onlangs gekozen gouverneur, gratie. Opvallend is nog dat meerdere grote media geweigerd hebben dit thema in het nieuws te bespreken.

Meer buitenlands nieuws