Onderzoek: Smartphone is funest voor je huwelijk

Leestijd: < 1 minuut

Amerikaans onderzoek laat zien dat echtparen die veel tijd op hun smartphone doorbrengen zich meer zorgen maken over een echtscheiding. Hierover schrijft het Reformatorisch Dagblad. Slechts 60% van hen zegt gelukkig te zijn met hun huwelijk, tegenover 80% van degenen die minder schermtijd hebben. De onderzoekers geven hiervoor twee redenen: stellen met meer schermtijd gaan minder vaak samen uit en hebben minder vaak seksuele gemeenschap.

Hoewel de smartphone niet de veroorzaker van huwelijksproblemen is, worden de problemen er wel sneller groter door. Echtparen doen er dus goed aan om samen goede afspraken te maken over hun telefoongebruik. Een basistelefoon (alleen bellen, sms-en, e-mailen) kan ook een goede oplossing zijn.

Meer buitenlands nieuws