VS: Meer ‘homomannen’ mogen bloed geven.

Leestijd: < 1 minuut

Het Rode Kruis staat vanaf Augustus toe dat ‘homoseksuele’ mannen bloed doneren, zo meldt CNN. Werden zij eerst geweigerd vanwege hun ‘geaardheid’, nu wordt hen gevraagd naar hun seksuele gedrag. Eén van de voorwaarden is dat iemand minimaal drie maanden lang een stabiele relatie heeft. De richtlijnen zijn bedoeld om te voorkomen dat HIV/AIDS wordt overgedragen via bloedtransfusie. Het Rode Kruis is niet de eerste die de richtlijnen verruimd. Onder andere in Engeland, Canada en Nederland zijn de richtlijnen al versoepeld. Voor velen gaan de verruimingen nog niet ver genoeg. Zij vinden dat de nieuwe richtlijnen nog steeds stigmatiserend zijn voor LHBT’ers.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel