Kerken Malawi houden mars tegen homorelaties.

Leestijd: < 1 minuut

Kerken in Malawi gaan donderdag in het hele land de straat op voor een vreedzame mars tegen legalisering van homoseksualiteit en homorelaties. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. Aanleiding is een rechtszaak over de zogenoemde ‘antihomowetten’. Volgens de kerken “kunnen we niet het pad van de rebellie tegen God bewandelen, op het moment dat we Hem het meest nodig hebben om onze natie te genezen”. Donorlanden maken misbruik van de armoede en ongeletterdheid door hun eigen ethische agenda op te dringen als voorwaarde voor financiële ondersteuning, aldus een verklaring van de Bisschoppenconferentie. Dit artikel is een verslag van deze mars.

Met de vreedzame protesten willen de protestantse en katholieke kerken het Bijbelse standpunt over huwelijk en gezin benadrukken.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de