Kerken Malawi houden mars tegen homorelaties.

Leestijd: < 1 minuut

Kerken in Malawi gaan donderdag in het hele land de straat op voor een vreedzame mars tegen legalisering van homoseksualiteit en homorelaties. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. Aanleiding is een rechtszaak over de zogenoemde ‘antihomowetten’. Volgens de kerken “kunnen we niet het pad van de rebellie tegen God bewandelen, op het moment dat we Hem het meest nodig hebben om onze natie te genezen”. Donorlanden maken misbruik van de armoede en ongeletterdheid door hun eigen ethische agenda op te dringen als voorwaarde voor financiële ondersteuning, aldus een verklaring van de Bisschoppenconferentie. Dit artikel is een verslag van deze mars.

Met de vreedzame protesten willen de protestantse en katholieke kerken het Bijbelse standpunt over huwelijk en gezin benadrukken.

Meer buitenlands nieuws