Studie VS: afwezige vaders en echtscheiding oorzaak van afname christendom

Leestijd: < 1 minuut

Afwezige vaders en gestrande huwelijken zijn misschien wel de twee beste verklaringen, waarom het christendom in de VS achteruit gaat. Dit stelt kerkelijk adviesorganisatie Communio in een nieuwe studie onder 19.000 kerkbezoekers uit 112 gemeenten, aldus de Christian Post.

DeGance, die bijdroeg aan het onderzoek, stelt: ‘Door de hele Bijbel heen wordt Gods liefde weergegeven als de liefde van een Bruidegom tot Zijn bruid. Het hoeft ons niet te verbazen dat, wanneer het menselijke beeld van het huwelijk niet meer klopt en we niet laten zien wat gezonde relaties zijn, dat het voor jongeren veel moeilijker is om te begrijpen hoe sterk en diep Gods liefde is voor mensen. Kerken bevorderen het Evangelie door mensen te helpen om sterke relaties te bouwen.’

Meer buitenlands nieuws