Engeland: beroepsverbod voor wiskundeleraar

Leestijd: < 1 minuut

De Engelse wiskundeleraar Joshua Sutcliffe heeft voor onbepaalde tijd een beroepsverbod gekregen vanwege ‘misgendering’. Hij bleef een meisje dat verlangde als jongen te worden behandeld, met ‘zij’ en ‘haar’ aanspreken. Hierdoor toonde hij “een gebrek aan waardigheid en respect”, aldus Christian Concern. Ook werd hij beschuldigd van het tonen van een video over ‘mannelijkheid’.

Aangenomen wordt dat dit het eerste beroepsverbod is vanwege ‘misgendering’. Het verbod wordt gesteund door de regering. Dit is bijzonder, omdat onlangs aangekondigd werd dat zij het transgenderbeleid gaan herzien.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de