Engeland: beroepsverbod voor wiskundeleraar

Leestijd: < 1 minuut

De Engelse wiskundeleraar Joshua Sutcliffe heeft voor onbepaalde tijd een beroepsverbod gekregen vanwege ‘misgendering’. Hij bleef een meisje dat verlangde als jongen te worden behandeld, met ‘zij’ en ‘haar’ aanspreken. Hierdoor toonde hij “een gebrek aan waardigheid en respect”, aldus Christian Concern. Ook werd hij beschuldigd van het tonen van een video over ‘mannelijkheid’.

Aangenomen wordt dat dit het eerste beroepsverbod is vanwege ‘misgendering’. Het verbod wordt gesteund door de regering. Dit is bijzonder, omdat onlangs aangekondigd werd dat zij het transgenderbeleid gaan herzien.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen