Over de grens: Kein Mädchen, straatprediker, genderideologische kolonisatie

Leestijd: 2 minuten

Duitsland: nieuwe website voor genderdysforie.

De Duitse organisatie Demo für Alle heeft de website ‘Kein Mädchen’ gelanceerd, zo meldt CNE.news. Meisjes die twijfelen over hun ‘genderidentiteit’ kunnen daar antwoorden vinden op allerlei vragen die er bij hen leven. De nadelen en gevaren van puberteitsblokkers en transitie worden er helder uitgelegd.

De organisatie merkte namelijk dat zoekresultaten via Google steeds leidden naar genderbevestigende websites. Ze hopen dat deze website hier tegenwicht tegen kan bieden.

Oekraïne: petitie voor ‘genderbevestigend seksueel onderwijs’.

‘Gender in Detail’ heeft 25.000 stemmen opgehaald voor een petitie waarin ze pleiten voor genderbevestigende seksuele voorlichting in basis-, middelbaar en hoger onderwijs. Uit de publicaties blijkt dat alle traditionele en religieuze waarden in dit programma ter discussie moeten worden gesteld.

De website Baptyst.com raadt ouders aan om de lesboeken en onderwijsmaterialen te onderzoeken op deze thematiek en hierover met de leraren van de school in gesprek te gaan.

Italië stemt tegen Europees oudercertificaat.

Het Europees ouderschapscertificaat is door de Italiaanse Senaat afgewezen. Dit certificaat, dat ervoor zorgt dat ouders van hetzelfde geslacht ook in conservatieve landen moet worden erkend, zorgt er volgens de regering voor dat er een achterdeur gecreëerd zou worden voor illegale praktijken, zoals draagmoederschap, schrijft Avennire.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ook opheldering gegeven over de adoptiewet. Ze schreef een brief aan de burgemeester van Milaan, dat het niet toegestaan is om kinderen te registreren bij koppels van hetzelfde geslacht.

Paus noemt genderideologie gevaarlijk.

In een interview zei paus Fransiscus onlangs: “Genderideologie is tegenwoordig één van de gevaarlijkste ideologische kolonisaties. Waarom is het gevaarlijk? Omdat het verschillen tussen mannen en vrouwen vervaagt”. Dat “maakt de wereld hetzelfde, allemaal saai, allemaal hetzelfde, en dat is in strijd met de menselijke roeping”, zo beschrijft CNA.

De paus benoemt bewegingen vaker als ‘ideologische kolonisatie’. Hiervan is sprake als mensen en instellingen geld geven om hun eigen gedachtegoed te promoten.

Engelse straatprediker is vrijgesproken.

De Engelse straatprediker is in hoger beroep vrijgesproken. Dit meldt Christian Today. De rechter deed de uitspraak dat McConnel niet de intentie had om mensen te beledigen, maar dat hij uitsprak waar hij in geloofde. McConnel zelf reageerde opgelucht: “Ik gebruikte niet de verkeerde voornaamwoorden. Ik vertelde de waarheid. Ik wil trouw zijn aan mijn geloof, aan God en aan mijn geweten.”  

Engeland: premier Sunak gaat seksuele voorlichting herzien.

De Engelse premier Rishi Sunak gaat het beleid voor seksuele voorlichting op scholen herzien. Aanleiding was dat 50 parlementsleden in een brief protesteerden tegen de manier waarop kinderen geïndoctrineerd worden met “radicale, biologisch onbewezen ideologieën over seksualiteit en gender”. Dat dit noodzakelijk is, beschrijft Christian Today door een opsomming te geven van allerlei zaken die kinderen onder de 10 jaar op school leren: van ca. 100 gendervarianten tot allerlei seksuele handelingen.


Gepubliceerd: 17-03-2023

Meer buitenlands nieuws