Over de grens: gevangen, 2S, berichtgeving schoolshoot

Leestijd: 2 minuten

Engeland: Tiktok werkt verwarring

Oli London, die zich voorheen identificeerde als Koreaanse vrouw, geeft Tiktok de schuld van zijn geslachtsverwarring. Hij zat 8 uur per dag op TikTok en werd daar aangemoedigd om zich als transgender te identificeren, zo vertelde hij aan Fox News Digital.

Canada: verdrukt vanwege te waarheid

Een Canadese predikant bracht de Paasdagen door in de gevangenis. In de week van Goede Vrijdag waarschuwde hij mensen op straat tegen ‘dragshows’, die in openbare bibliotheken in Alberta worden gehouden. Tijdens deze verhaaluren lezen mannen, verkleed in (seksistische) vrouwenkleding, voor aan jonge kinderen, zo meldt The Calgary Herald.

Volgens The Daily Wire is de advocaat die vader Robert Hoogland juridisch bijstond in zijn verzet tegen de geslachtsverandering van zijn dochter, door de Canadese Wetsraad bestraft vanwege “professioneel wangedrag”. Eerder is Hoogland al gevangen gezet, omdat hij weigerde zijn dochter als jongen aan te spreken.

Canada: Arctic Institute onderzoekt LHBTIQ2S

De denktank Arctic Institute laat onderzoek doen naar mensen met een aparte geslachtsstatus binnen de inheemse bevolkingsgroepen, volgens The Daily Wire. Zij worden ‘two spirits’ genoemd: mensen met een mannelijke en een vrouwelijke geest; ook worden de letters ‘2S’ door hen toegevoegd in het bekende letterrijtje.

Aanleiding is het artikel ‘Queering the Arctic’ waarin de auteurs stellen dat ‘queer’ of ‘two-spirit’-levensvormen door kolonisatie uit de inheemse stammen verdwenen zijn. De bedoeling is om ‘Hope Spots’ te creëren: een ruimte waar verhalen verteld worden van mensen die vroeger leefden als ‘homo’, ‘transgender’ of ‘queer’.

Uitspraak EHRM: ‘moeder is degene die het kind baart’

Een Duits stel is, na meerdere rechtszaken, ook door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in het ongelijk gesteld. De man en de vrouw, die zich allebei voordoen als het andere geslacht, hebben een kind gekregen. De man wil als ‘moeder’ en de vrouw als ‘vader’ worden geregistreerd. “Volgens de rechters is de moeder degene die het kind draagt en niet degene die het sperma doneert”, aldus CNE.news.

Denemarken telt steeds meer oude ouders

Er zijn momenteel meer ouders die ouder zijn dan 45 in Denemarken, dan tieners die kinderen hebben. Oorzaken zijn uitstel van zwangerschappen, anticonceptie, onderwijsniveau en vruchtbaarheidsbehandelingen. Door dit laatste is het voor vrouwen langer mogelijk om kinderen te krijgen, zo schrijft het Kristeligt Dagblad.

VS: Analyse berichtgeving rond ‘schoolshoot’ Nashville.

De berichtgeving over de schietpartij op een christelijke school in Nashville, waarbij zes mensen om het leven kwamen, laat duidelijk zien hoe de transgenderbeweging haar eigen verhaal maakt. Jason Mattera doet hierover een boekje open op de Christian Post.

In de media wordt de transgendergemeenschap neergezet als de echte slachtoffers, omdat zij met veel haat te maken krijgen vanuit (jawel) de christelijke gemeenschap. Zij moeten zich steeds verdedigen. Ook wordt hun ruimte steeds ingeperkt door nieuwe wetgeving, waardoor het ‘transkinderen’ onmogelijk wordt gemaakt om zichzelf te zijn. Zij zijn het doelwit en slachtoffer van alle antitrans-retoriek.

Het echte verhaal is precies het omgekeerde: een persoon met een transgenderidentiteit kiest (om nog onbekende redenen) christenen als doelwit en schiet drie kinderen dood. En als je bekijkt hoeveel steun en aandacht de transgemeenschap krijgt vanuit politiek en bedrijfsleven, dan is er geen enkele reden voor deze gemeenschap om zich als slachtoffer te gedragen.

De auteur roept ons op om de verhalen die zo in het nieuws komen te onderzoeken en te betwisten (Spr.18:17).

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om