Over de grens: gendertaal, moederschap, een roze schaduw

Leestijd: 2 minuten

Duitsland: strijd tegen gendertaal.

Burgers in Hamburg voeren een handtekeningenactie voor een referendum tegen gendergerelateerde taal. De lokale CDU-partij spreekt op straat mensen aan en merkt dat de meeste burgers niet eens weten wat ‘gendersprache’ is. Het toevoegen van letters of tekens om een woord ‘genderneutraal’ te maken, vinden de voorbijgangers maar niks. “Student” zou dan bijvoorbeeld “Studentx” worden.

Volgens CNE.news kan de regering de petitie negeren in haar wetsvoorstel. Met de reeds verzamelde 10.000 handtekeningen kan dan echter een referendum aangevraagd worden.

Hongarije: president eert moeders.

Tijdens een VN-bijeenkomst voor de status van vrouwen, eerde de Hongaarse president Katalin Novák moeders, zo beschrijft HungaryToday. Ze zei: “We kunnen vrouwen pas effectief ondersteunen als we bedenken dat de meesten van hen moeder zijn of ooit moeder zullen worden”. Hoewel vrouwen goede carrières kunnen hebben, ligt daarin niet hun hoogste prioriteit. “Het belangrijkste en meest onmisbare is ons eigen gezin. Daar, en alléén daar zijn we onvervangbaar”.

Velen kijken neer op vrouwen die ervoor kiezen om hun levensroeping in het gezin te vervullen. “Er zijn ongekende krachten werkzaam om gezinnen uit elkaar te drijven”. Jongeren worden ontmoedigd om kinderen te krijgen, stelde ze.

Denemarken: kinderen ‘gegijzeld’ voor hoorzitting.

Tijdens een hoorzitting waarin een parlementaire commissie belanghebbende partijen hoort over ‘legale geslachtsverandering’, heeft de Vereniging ter Ondersteuning van Transgenderkinderen afgelopen dinsdag twee kinderen meegenomen.

CNE.news meldt dat verschillende parlementariërs hierover hebben geklaagd. Ze vinden dat kinderen hier gebruikt worden als hefbomen om een politiek doel te bereiken. Bovendien zorgt de aanwezigheid van kinderen ervoor dat je minder makkelijk een diepgaand debat kunt voeren, aldus Mikkel Bjørn van de Deense Volkspartij.

Italië: Meloni verwerpt genderidologie

Volgens de Italiaanse premier Giorgia Meloni is het man- of vrouw-zijn geworteld in het lichaam. Het eenzijdige recht dat mensen zich aanmeten om zichzelf uit te roepen tot vrouw of man (en dat zichtbaar te maken door chirurgisch, farmacologisch en administratief ingrijpen), is uiteindelijk gevaarlijk voor vrouwen. In de genderideologie wordt geprobeerd om de essentie van het vrouw-zijn uit te wissen. Ze deelde dit in een interview met het Italiaanse blad Grazia. Het is haar overtuiging dat elk kind recht heeft om een vader en een moeder te hebben. Ook ziet ze draagmoederschap als een vorm van slavernij voor vrouwen.  

Engeland: Christelijke straatprediker vervolgt.

Een straatprediker gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling. In Leeds kwam een ‘transvrouw’ naar hem toe met de vraag of God de LHBT-gemeenschap accepteert. Hij antwoordde: “Nee, God haat zonde”. Vervolgens sprak hij tegen de toeschouwers over de vraag die deze ‘meneer’ hem stelde. Dhr. McConnell werd veroordeeld, omdat hij de verkeerde voornaamwoorden gebruikte en hiermee mensen beledigde, aldus The Christian Post.

VS: ‘My Shadow is Pink’ voorgelezen op christelijke school

Tijdens Wereldboekendag werd op christelijke scholen in Amerika het boek ‘My Shadow is Pink’ voorgelezen. Ouders hielden hun kind(eren) thuis, omdat de genderideologie hierin opzichtig gepromoot wordt. De school en het bisdom ontkennen dit en stellen dat het boek gaat over stereotypen, volgens Christian Today.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen