Boeken per thema

boek

When Harry became Sally

Leestijd: < 1 minuut

Responding to the Transgender moment

De Amerikaanse ethicus Andrew T. Walker was voorzitter van de Ethics and Religious Liberty Commission van de Southern Baptist Convention. Hij schreef met ”God and the Transgender Debate” een van de meest uitgebreide en gedegen boeken over transgenderisme en christendom. Net als veel andere boeken bevat het een algemene inleiding op het verschijnsel transgenderisme. Het theologische gedeelte bevat een hoofdstuk over Gods schepping, en een hoofdstuk over de val en de gebrokenheid als gevolg daarvan. Walker ziet genderdysforie als een uiting van de gebrokenheid na de val, maar niet als een uiting van zonde op zichzelf. De transitie wijst Walker scherp af, maar verwijst daarbij wel naar de hoop in Christus die er ook voor mensen met genderdysforie is. Bijzonder ten opzichte van de andere boeken op dit terrein is dat Walker in het negende hoofdstuk mensen die zelf met genderdysforie worstelen een handreiking biedt over hoe ook zij als christen kunnen leven. Hiermee is het zowel theoretisch als praktisch een goede handleiding.

Boeken per thema

Ook interessant