Over de grens: conversietherapie, onderzoeken, misbruik studenten

Leestijd: 2 minuten

Malta: christen vervolgd na uitspraak over conversietherapie

Matthew Grech heeft in een lokaal interview gezegd dat ‘homoseksualiteit in de Bijbel geen identiteit is op de manier zoals we het tegenwoordig zien’. “Homoseksualiteit is geen gevoel, maar een praktijk. Dat betekent dat ongeacht welke seksuele gevoelens een man of vrouw ervaart, als ze seksuele relaties hebben met een persoon van hetzelfde geslacht, begaan ze in Gods ogen de homoseksuele daad. Dat is een zonde. Net als elke andere zonde, kan men er berouw over hebben en God om vergeving vragen en ook om kracht om die zonde te overwinnen. Dat is het christelijk perspectief.”

Christian Today meldt dat Grech al jaren openlijk strijd voor ruimte om mensen te helpen om hun zondige levensstijl op te geven. Hiervoor wordt hij nu vervolgd. Hij is de eerste Maltees die vervolgd wordt na het invoeren van de ‘conversiewet’ in 2016. In Griekenland is eerder al een rechtszaak geweest.

Noorwegen: conversietherapie blokkeert hulp pedofielen

Het ziekenhuis in Oslo waarschuwt dat het wetsvoorstel om conversietherapie te verbieden, betekent dat seksuele stoornissen niet meer behandeld kunnen worden. In de GGZ wordt juist met o.a. pedofielen geoefend om hun seksuele impulsen te onderdrukken of te veranderen. Hierover bericht CNE.news.

Amerika: Groot onderzoek naar beleefde identiteit jongeren

Uit een groot, landelijk onderzoek van het Williams Institute blijkt dat 0,5% van de volwassenen en 1,4% van de jongeren (13-17 jr.) zich identificeert als transgender. Op statelijk niveau zijn er grote verschillen te zien. In New York noemt 3,0% zich transgender; in Missouri 0,2%.

Reality’s Last Stand onderzoekt het verband met het beleid van het schooldistrict in Californië. In 2013 werd het non-discriminatiebeleid herschreven, waarbij alle bescherming voor het biologische geslacht werd losgelaten. Volgens periodiek onderzoek van het Davis Just Unified School Disctrict (DJUSD) identificeerde 3 tot 6% van de 13-17-jarigen zich in de afgelopen 6 jaar zich ‘op een andere manier’. Ook de emotionele gezondheid van de jongeren laat te wensen over. Deze onderzoeksresultaten worden echter gebruikt om meer ‘inclusief denken’ de scholen in te brengen. De auteur noemt DJUSD de ‘transgenderfabriek’.

Amerika: Media verdraaien onderzoeksresultaten

Wat is het effect op depressieve gevoelens als vrouwen testosteron (mannelijk hormoon) en mannen oestrogeen (vrouwelijk hormoon) toegediend krijgen. Van testosteron is bekend dat het een antidepressieve werking heeft. Ook uit deze studie bleek dat de klachten bij vrouwen afnamen en bij de mannen gelijk bleef.

Mediakanalen gebruikten dit onderzoek om aan te tonen dat hormoontherapie als genderbevestigende zorg de geestelijke gezondheid van tieners verbeterd, zonder het onderscheid tussen mannen en vrouwen te maken. Dit is een voorbeeld hoe onderzoeken door de media worden gebruikt om hun eigen verhaal te vertellen, aldus The Daily Wire.

Nederland: Aanpak misbruik onder studenten faalt

Volgens I&O Research krijgt 20% van de Nederlandse studenten tijdens hun studie te maken met seksueel overschrijdend gedrag. Dit meldt Pointer. Volgens hun onderzoek doen studentenverenigingen te weinig om dit te voorkomen en aan te pakken. Zo kunnen leden soms gewoon lid blijven na een incident en worden daders in bescherming genomen. Mogelijk schiet het beleid ook tekort doordat bestuursleden vaak onervaren zijn en slechts korte tijd bestuurslid blijven.

Meer buitenlands nieuws