Over de grens week 45

Leestijd: 2 minuten

Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten rondom gezin, gender en seksualiteit van over de grens.

Amsterdam: Worldpride 2026 komt naar Amsterdam

Het wereldwijde LHBT-evenement, dat gezien wordt als een soort VN-vergadering voor de LHBT-gemeenschap komt in 2026 voor het eerst naar Amsterdam, meldde Het Parool. De organisatie Pride Amsterdam haalde dit evenement naar Nederland om te ‘vieren’ dat Nederland dan 25 jaar geleden het homohuwelijk legaliseerde. De organisatie Pride Amsterdam hoopt met dit evenement Nederland weer als gidsland voor homorechten- en acceptatie op de kaart te zetten.

Verenigd Koninkrijk: journalist berispt om foute berichtgeving ‘conversietherapie’.

De Britse regering heeft Paul Brand, hoofd van ITV News, via Twitter berispt, omdat hij een onjuist bericht verspreidde. Brand schreef op 7 november dat de Britse regering het verbod op ‘conversietherapie’ heeft uitgesteld. Volgens zijn verhaal zou de vorige minister begonnen zijn aan een wetsvoorstel om deze therapie te verbieden, terwijl de nieuwe minister een heel andere visie voorstaat.

Volgens Christian Today is de reden dat de Britse regering zo fel reageert op de berichtgeving van Paul Brand, is dat hij gezien wordt als een voorvechter van transgender- en homorechten. Artikelen van ITV News rondom deze thema’s zijn vaak gekleurd. Het verwijt is dat zij de publieke opinie en het overheidsbeleid trachten te beïnvloeden overeenkomstig de genderideologie die zij nastreven.   

VS: Softwarebedrijf verplicht werknemers tot training ‘trans-bondgenoot’.

Het bedrijf Basis Technologies in Chicago wil inclusief zijn en heeft hiervoor samenwerking gezocht met PFLAG (een organisatie die onderwijs ontwikkeld rondom transgenderideologie). Nu heeft zij in een mail alle werknemers verplicht om twee studiedagen bij te wonen. Een klokkenluider bracht dit via The Daily Wire naar buiten.

De training is bedoeld om werknemers te informeren over “wat genderidentiteit en -expressie betekenen, wat mensen die trans- en non-binair zijn ervaren, waarom persoonlijke voornaamwoorden ertoe doen en welke rol ‘bondgenoten’ kunnen spelen [om ‘transgenders’ te ondersteunen].”

Australië: ouderlijk gezag is in gevaar

Het Tasmania Law Reform Institute, dat beoogt bestaande wetgeving bij de tijd te houden, heeft in april 2022 een rapport uitgebracht met vergaande aanbevelingen om de wet rondom seksuele gerichtheid en conversietherapieën te hervormen.

De Australian Christian Lobby (ACL) meldt verontrust dat ouders die hun kinderen Bijbels onderwijs geven over wat een man of een vrouw is en hen willen beschermen tegen de transgenderlobby straks aangeklaagd kunnen worden voor kindermishandeling. Zelfs het gebed zou onder deze aanpassingen vallen. Volgens de aanbevelingen moet het verboden worden om mensen te helpen die worstelen met seksualiteit of genderidentiteit. Volgens Brohier, directeur van ACL, worden ouderlijke rechten hierdoor ernstig aangetast.

Spanje: oranje bus tegen genderwet

In Madrid rijdt een oranjegekleurde bus rond met daarop teksten als: “vrouwen hebben geen penissen” en “transgender kinderen bestaan niet”. De organisatie die erachter zit, wil de mensen hiermee waarschuwen voor de transgenderwet die de Spaanse regering overweegt, aldus CNE.news.

De QR-code op de bus verwijst naar een website die waarschuwt voor de gevolgen van deze transgenderwet.


Gepubliceerd: 10-11-2022

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om