Studiedag ‘Zorgverlenen met barmhartigheid en Bijbelse waarheid in Hardinxveld-Giessendam

Meer informatie en aanmelden

Studiedag ‘Zorgverlenen met barmhartigheid en Bijbelse waarheid’
13 juni 2024 in Hardinxveld-Giessendam 

In onze samenleving worden Bijbelse waarden ingeruild voor begrippen als diversiteit en inclusiviteit, en genderideologie staat in diverse vakliteratuur al op de agenda. Ook, en misschien wel vooral, zorgverleners hebben of krijgen hiermee te maken.
Want, wat doe je als de zorgvrager er andere principes op nahoudt dan jij? Hoe verhoudt jouw zorgplicht zich ten opzichte van je geweten? En hoe houd je jezelf staande, als er geen ruimte is voor Bijbelse principes? Welk voorbeeld geeft Jezus ons? En, wat kunnen we verwachten in deze diverse maatschappij?

Veel vragen…, die misschien helemaal niet aan de orde van de dag zijn voor jou. Nog niet. We willen jou, als christelijke zorgprofessional, wel graag nu toerusten!

Daarom organiseert de RMU sector Gezondheidszorg & Welzijn, in samenwerking met Bijbels Beraad m/v, op D.V. donderdag 13 juni 2024 een studiedag rond het thema
‘Zorgverlenen met barmhartigheid en Bijbelse waarheid’.

De Bijbelse visie is het waard om gehoord te worden. Zeker als die onder druk staat.

De hoofdlezing wordt verzorgd door Ds. M. Klaassen. Deze zal gaan over: ‘Zorgverlening aan mijn naaste: genderideologie in Bijbels licht’. 

In het programma is ruimte voor bezinning en ontmoeting. In twee workshoprondes wordt er dieper ingegaan op verschillende aspecten van het thema.

Datum D.V. donderdag 13 juni 2024
Tijd 14.00 – 20.00 uur
Locatie Zalencentrum De Parel in Hardinxveld-Giessendam
Kosten €75,- voor niet-leden van de RMU. Leden ontvangen 50% korting en betalen dus €37,50. Studenten (voltijd) betalen €15,-.

Voor deze dag wordt accreditatie aangevraagd bij V&VN.