Conferentie met Carl Trueman en Päivi Räsänen

Op D.V. 26 juni 2024 organiseert Bijbels Beraad MV in Lunteren een conferentie met Carl Trueman en Päivi Räsänen als belangrijkste sprekers.

Er is vertaling beschikbaar. Nadere informatie en de mogelijkheid om aan te melden volgen nog.

 

Dr. Carl Trueman is professor bijbel- en religiestudies aan Grove City College en auteur van het boek The Rise and Triumph of the Modern Self, in het Nederlands door Jongbloed samen met Bijbels Beraad M/V vereenvoudigd uitgegeven als Een vreemde nieuwe wereld. Zijn onderzoek betreft onder andere ​de opkomst en impact van moderne noties van ‘het zelf’ op de hedendaagse (kerk)cultuur. Trueman is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en tevens predikant in de Orthodox Presbyterian Church.

Päivi Räsänen is een christelijke Finse politica en lid van de Finse christendemocratische partij. Ze is opgeleid als arts, moeder, grootmoeder en was tussen 2011 en 2015 onder meer minister van Binnenlandse Zaken. Toen in 2019 de Evangelisch Lutherse Kerk, waartoe zij behoort, in het openbaar LHBT ging ondersteunen herhaalde zij haar afwijzend standpunt over alternatieve seksuele levensstijlen en abortus. Räsanen kreeg veel kritiek en werd gerechtelijk vervolgd, met steun van personen in de Finse staatskerk. Inmiddels is zij zowel in eerste aanleg als in hoger beroep vrijgesproken van smaad tegen homoseksuelen.