Verpleegkundige ontslagen die weigert voorbehoedsmiddelen te verstrekken

Leestijd: < 1 minuut

Een verpleegkundige in Florida heeft een rechtszaak aangespannen tegen CVS Pharmacy. Hierover schrijft The Christian Post. Tijdens haar loopbaan heeft ze steeds geweigerd om voorbehoedsmiddelen te verstrekken, vanwege haar katholieke overtuigingen. Ze wees deze mensen door naar collega’s, die hen vervolgens wel van het gevraagde voorzagen. Tot voor kort kon ze dit doen op grond van religieuze vrijheid op de werkvloer.

In 2022 vroeg ze of deze wetsbescherming nog van kracht was, omdat CVS interne richtlijnen had aangepast. Spoedig daarna hoorde ze dat ze de verkoop van voorbehoedsmiddelen niet meer mocht weigeren; een zoektocht naar een andere plaats in de organisatie werd afgewezen. Korte tijd later werd ze ontslagen.

De verpleegkundige, Gudrun Kristofersdottir, heeft nu een rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen, omdat hun richtlijnen in strijd zijn met de grondwet.  

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om