Rechter: Gendertransitie verzwijgen voor ouders brengt drievoudige schade

Leestijd: < 1 minuut

Volgens het beleid van het Escondido Union School District was vastgesteld dat leraren de wens tot geslachtsverandering van leerlingen voor ouders geheim moesten houden. Twee christelijke docenten vochten dit besluit aan bij de Amerikaanse rechtbank en zijn in het gelijk gesteld. Hierover schrijft Gender Clinic News in een uitgebreid artikel.

Rechter Roger Benitez zei dat dit beleid schade doet aan het kind, de ouders en de leraren. Kinderen met transgendergevoelens hebben behoefte aan “ouderlijke begeleiding en mogelijk een behandeling op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg”, stelde hij. Het beleid schaadt de grondwettelijke positie van ouders om voor hun kinderen te zorgen. Leraren worden geschaad doordat ze de rechten van ouders schenden en informatie moeten verbergen die van cruciaal belang is voor het welzijn van de leerlingen.

Zelfs de transgender behandelrichtlijn (SOC-8) erkent de noodzaak om ouders te betrekken bij de transitiewens van jongeren.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om