Op New College (Californië) gaat het roer om

Leestijd: < 1 minuut

Ron DeSantis (gouverneur van Californië) benoemde in januari 2023 zes nieuwe, conservatieve bestuursleden op New College in Florida. Hij gaf hen de opdracht mee om het klassieke liberale onderwijs nieuw leven in te blazen. Dat doen de bestuurders ook. Alle les- en onderzoeksprogramma’s voor genderstudies werden afgeschaft. 36 professoren namen afscheid. Daar tegenover wordt een volledig nieuw onderwijsprogramma opgesteld, gebaseerd op logos (de menselijke rede) en techne (toegepaste kunst).

Progressieve studenten van deze universiteit hebben, zoals verwacht, kritiek op deze plannen. Volgens hen zijn de inspanningen van het bestuur tevergeefs. “Het belangrijkste zijn de studenten. De studenten zijn er nog steeds. Je weet wel, de LHBT’ers. Zolang die studenten hier zijn, kunnen bestuurders de cultuur van de school niet veranderen.”

De professorenvakbond AAUP heeft nu sancties aangekondigd tegen de universiteit, omdat zij een ‘ideologische agenda’ zouden bevorderen. Mark Bauerlein, bestuurslid, vindt dit lachwekkend. Volgens hem kan de AAUP dit alleen maar zeggen doordat zijzelf volledig uit progressieve ideologen bestaan.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om