Tusk aarzelt over ‘homohuwelijk’

Leestijd: < 1 minuut

De Poolse premier Donald Tusk beloofde tijdens de verkiezingscampagne dat één van de eerste besluiten zou gaan over het ‘homohuwelijk’. Hiermee wist hij linkse kiezers aan zich te binden. Ook zou hij hiermee voldoen aan de eis van Brussel om een geregistreerd partnerschap in te voeren. Tusk aarzelt echter om een besluit te nemen, aldus European Conservative.

Coalitiepartner Nieuw Links diende een wetsvoorstel in om partnerschap voor personen van hetzelfde geslacht in te voeren. Zij zouden dezelfde achternaam mogen dragen, een vergelijkbare belastingstatus hebben als echtparen en het recht krijgen op de erfenis en de zorg voor de kinderen als de partner overlijdt.

Als Tusk meegaat in dit wetsvoorstel, creëert hij afstand tot een grote groep gematigde kiezers die het ‘homohuwelijk’ helemaal niet steunen. Tusks’ partij is van doorslaggevend belang om de wet erdoor te krijgen. In de achterliggende 6 maanden heeft hij echter geen besluit genomen. Voorstanders van de wet zetten nu druk op Tusk om een beslissing te nemen. Ze voelen zich gesteund door de Europese uitspraken.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de