Transgender hardloopster plaatst zich voor Olympische Spelen

Leestijd: < 1 minuut

Nikki Hiltz (29), geboren als vrouw, heeft zich geplaatst voor de 1500 meter hardlopen voor vrouwen. Buiten de sportieve prestatie is dat niks bijzonders, zou je zeggen. Ze identificeert zich echter als transgender en non-binair en heeft altijd al man willen zijn, aldus NBC News. Ze heeft geen transitie ondergaan, maar zegt te strijden voor alle transgenders, non-binaire mensen en queers.

De discussies over de vrouwensport gaan meestal over mannen die in een vrouwensport mee willen doen. Ditmaal gaat het om een vrouw die zichzelf als man of als non-binair ziet en als zodanig aan een vrouwensport meedoet.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de