Open brief zet toon voor Generale Synode CofE

Leestijd: < 1 minuut

In aanloop naar de Generale Synode van de Church of England hebben verschillende groepen via open brieven hun standpunt uiteengezet. Volgens Christian Today proberen orthodoxe groeperingen hierdoor invloed uit te oefenen op het debat over menselijke seksualiteit.

Allereerst verscheen een brief van 11 orthodoxe bisschoppen, die ertoe opriepen geen overhaaste besluiten te nemen en het gewone besluitvormingsproces te volgen. De orthodoxe groep The Alliance stuurde een open brief aan de bisschoppen van Canterbury en York waarin ze aankondigde een zelfstandige groep te gaan vormen als het besluit wordt genomen om ‘homorelaties’ toe te staan. Een derde brief erkende de nood onder LHBT’ers, maar deelt de zorg dat een nieuwe visie op homoseksualiteit onomkeerbare gevolgen heeft voor de leer en het kerkrecht. De bisschop van Oxford reageerde inhoudelijk op The Alliance.

De Generale Synode vindt plaats in juli. Dan wordt overwogen om op experimentele basis afzonderlijke zegendiensten voor paren van hetzelfde geslacht te introduceren. Dit is een uitbreiding van de zegen die in 2023 werd toegestaan.    

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de